Vijesti
11. 9. 2023.

HDZ i dalje uvjerljivo & sigurno prvi! 2/3 Hrvata podržava rješenje Vlade RH o pravednom reguliranju rada nedjeljom!

Uz rast rejtinga, naša je stranka (25.4%) za velikih 10 postotnih bodova ispred Grbinova SDP-a (15.5%). Tomaševićevo NE Možemo, Puljkov Centar & Raspudićev MOST gubitnici su mjeseca. Neodlučni birači (16.9%) jači su od partije! Uz tradicionalni CRO Demoskop, RTL je minulog vikenda imao i istraživanje o neradnoj nedjelji. Raznorazni politikanti i interesni lobiji, malo je reći, ostali su zatečeni objavljenim rezultatima.

Vladajući čvrsto vladaju i ovog mjeseca na ljestvici rejtinga stranaka - komentirala je RTL-ova urednica i voditeljica Damira Gregoret objavljujući rezultate novog CRO Demoskopa.

Novi krug porezne reforme podići će neto plaće u cijeloj zemlji. Rast će biti manji, nažalost, u gradovima koji budu povećali stopu poreza na dohodak

Prema istraživanju za rujan, HDZ je prvi izbor za više od četvrtine hrvatskih građana - 25.4%. Bilježimo i rast rejtinga.

Regresivna ljevica

SDP je daleko, daleko ispod nas (15.5%). HDZ je u vodstvu za 10 postotnih bodova ispred Grbinove partije!

Trećeplasirana je platforma NE Možemo s 11.0% potpore.

MOST-ovi mališani

Slijede ideološko-moratorijski MOST (8.6%), koji se i dalje uporno nudi SDP-u i možemosima, te Domovinski pokret (7.8%).

Ničim potkrijepljene hiperambicije

Duboko, duboko ispod izbornog praga tavori takozvani Centar.

„Premijer“ Ivica Puljak mora se zadovoljiti s rejtingom od 2.3%.

Gubitnici mjeseca

Prema CRO Demoskopu, NE Možemo, Centar & MOST gubitnici su mjeseca rujna. Svima je pala popularnost za po 0.2%.

Borbenost im nije donijela koristi - napomenuli su na RTL-u.

Prag zvani Čežnja

Ostali su još niže od posrnule Puljkove stranke, nedostižno im je i 2% podrške: HSS (1.3%), Radnička fronta (1.2) Fokus i HNS (po 1.1), Ruski suverenisti, IDS te Odlučnost i pravednosti (po 10).

Sve ostale opcije ispod su magične granice od postotnog boda.

Neodlučni - 2. politička snaga

Neodlučni birači druga su politička snaga u Hrvatskoj, što prilično govori o vjerodostojnosti oporbe.

Sa 16.9% jači su od SDP-a!

NAPOMENA: Istraživanje je provela agencija Promocija plus na uzorku od 1.300 ispitanika od 4. do 7. rujna uz standardnu grešku uzorka plus, minus 2.7% i uz razinu pouzdanosti od 95%.

HRVATI ZA NERADNU NEDJELJU!

Gotovo dvije trećine hrvatskih građana (63.3%) podržava rješenje naše Vlade o pravednom reguliranju rada nedjeljom! - objavio je RTL. Uz tradicionalni CRO Demoskop, drugo je to istraživanje koje je minulog vikenda imala informativna emisija RTL Danas.

Neradna nedjelja dobila je većinsku potporu u svim krajevima Lijepe Naše - od najviše u Slavoniji (68.8%) do Istre i Kvarnera (52.5%).

Obećanje iz Izbornog programa „Sigurna Hrvatska“

Predsjednik Andrej Plenković naglasio je i prije nego što se znalo za ovu anketu (u subotu ujutro na Nacionalnom danu Mladež HDZ) da nećemo popustiti pred difamacijskim kampanjama raznoraznih politikanata i koordiniranim nasrtajima interesnih lobija. I da će dotični zakon proći test ustavnosti:

- Uvođenjem neradne nedjelje ispunili smo obećanje iz pobjedničkog Izbornog programa HDZ-a „Sigurna Hrvatska“, obećanje koje je potom postalo važni dio Programa rada Vlade RH.

Neradna nedjelja & Zakon o hrvatskom jeziku? Nećemo ni za korak ustuknuti pred lobijima & politikantima!

O istraživanju o neradnoj nedjelji više OVDJE.

A A A