Vijesti
11. 9. 2023.

Šire predsjedništvo HDZ-a dalo punu potporu novom paketu za zaštitu kućanstava, nacionalne ekonomije & lokalne samouprave!

(VIDEO) PHDZ/PVRH Andrej Plenković: Sve ide prema planu, i u Vladi i u stranci. HDZ je i dalje uvjerljivo najjača stranka, s premoćnim rejtingom. Novi krug porezne reforme, kojim će se ponovno povećati plaće, poslan je u 2. čitanje u Hrvatski sabor, a s novim paketom zaštitnih mjera iznova ćemo, konkretno i opipljivo, pomoći hrvatskim građanima, gospodarstvu te lokalnim i područnim jedinicama u ovoj globalnoj krizi. Zahvaljujući državnim intervencijama i subvencijama plin i struja bili su višestruko jeftiniji od tržišne cijene. Tako će i ostati!

Svi su detalji razrađeni, vrijednosti zaštitnih mjera izračunate, infografike iscrtane. Paket, već 5. zaredom, potanko će biti javnosti predstavljen ovog četvrtka na sjednici Vlade RH. Sveobuhvatan je, izdašan i usmjeren na one kojima je pomoć najpotrebnija.

Podrška parlamentarne većine, županija, gradova i općina

Prije redovitog sastanka nacionalnog vodstva HDZ-a - izvijestio je predsjednik naše stranke i naše Vlade Andrej Plenković - paket je dobio podršku cijele parlamentarne većine, a zadovoljstvo mjerama izrazili su i predsjednici Hrvatske zajednice županija Danijel Marušić, Udruge gradova u RH Željko Turk i Hrvatske zajednice općina Božo Lasić.

Za lokalnu i regionalnu samoupravu sve potpore i subvencije ostaju - iste! Neki gradonačelnici, međutim, „zaboravljaju“ da dosadašnje mjere nisu pomogle samo kućanstvima i gospodarstvu, nego i da su osigurale normalno funkcioniranje lokalnih i regionalnih jedinica, njihovih uprava, službi i tvrtki.

Sa sindikatima, poslodavcima i umirovljenicima

Predstavnici Vlade RH do četvrtka će održati konzultacije sa socijalnim partnerima i umirovljeničkim udrugama - također je napomenuo Plenković u izjavi za medije nakon sjednice Šireg predsjedništva HDZ-a.

Obnova zgrade Središnjice

Osim što je govorio o novim zaštitnim mjerama, predsjednik Plenković je najavio da će se Središnjica naše stranke privremeno preseliti u Gundulićevu ulicu, u prostorije zagrebačkog HDZ-a:

- Zgrada na Trgu žrtava fašizma kreće u obnovu. Sastanke nacionalnog vodstva HDZ-a i konferencije za medije od idućeg ponedjeljka imat ćemo u Gundulićevoj.

SDP-ov štrik oko umirovljeničkih vratova

Na upit novinara o skandaloznome SDP-ovu „štriku“, ironično je odgovorio da je to sjajna preporuka za Grbinove premijerske ambicije.

A A A