Vijesti
14. 9. 2023.

MOST želi zaustaviti smanjenje cijena hrane u trgovinama, nove zaštitne mjere, naknade za ugrožene sugrađane & porast neto plaća

Grmoja i Troskot i dalje su u službi krupnog kapitala i interesnih lobija, a protiv građana. Strašili su narod da će zamrzavanje cijena namirnica početkom godine dovesti do 'potpune nestašice', tvrdili da porezom na ekstraprofit, kojim je osigurano 235 milijuna € za izravnu pomoć umirovljenicima i nezaposlenima, 'Vlada kažnjava uspješne' (čitaj veletrgovce), htjeli potkopati i narodne obveznice i LNG terminal…  Stoga vas ne smije čuditi da su ti provokatori i danas – protiv: Nasrću i na novi zaštitni paket i na dogovor s trgovcima o pojeftinjenjima i na podizanje plaća kroz nastavak porezne reforme. Nasrću na sve što je korisno za Hrvate.

Znate li kojim je „argumentima“ MOST pokušao spriječiti donošenje Zakona o dodatnom porezu na dobit?

Riječ je, kao što se sjećate, o (kolokvijalno nazvanom) „zakonu o porezu na ekstraprofit“ kojim je hrvatska država uprihodila 235 milijuna €. A taj golemi novac, do posljednjeg centa, ide za zaštitne mjere u globalnoj krizi, za građane kojima je pomoć potrebna.

Na braniku ekstraprofitera

Grmoja: „Uzet ćete novac od onih koji su uspješni! To nije ozbiljna politika, tako se ne vodi država“. Pritom je taj dežurni agresivac - koji pomahnita na svaki uspjeh Hrvatske - rezolutno tvrdio da „Vlada RH nije i neće iskoristiti EU novac za obnovu“.

Troskot: „Čemu ovakvo navlačenje sredstava? Jako puno kompanija biti će nepravedno oporezovano“.

Strašenje naroda

Znate li kojim je „argumentima“ MOST pokušao spriječiti Vladu RH da zamrzne cijene ključnih prehrambenih proizvoda početkom godine?

Troskot: „Nerazumna odluka o limitiranju cijena namirnica dovest će zasigurno do potpune nestašice tih proizvoda!“.

Nikakvih nestašica, naravno, nije bilo.

Protiv energetske neovisnosti

MOST-ovi su provokatori tako pokušali srušiti i projekt narodnih obveznica („nitko ih neće kupiti“), kojim građani oplemenjuju svoju štednju s daleko povoljnijom kamatom nego što je imaju u komercijalnim bankama.

Narod je Troskotu dao otkaz, hrvatski građani s indignacijom su odbacili njegov pokušaj da opstruira projekt narodnih obveznica!

Tako su pokušali srušiti i projekt LNG terminala, kojim je Hrvatska ostvarila energetsku neovisnost i sigurnu opskrbu plinom. Tvrdili su da je postrojenje na Krku „štetno“ i „neisplativo“.

Kada god naša Vlada donese dobre odluke za hrvatske građane, tvrde da će to rezultirati - propašću. Svakodnevno optužujući uvođenje eura za inflaciju pokušavaju osloboditi krivnje ekstraprofitere koji su neopravdano podizali cijene do neba.

Takvo vam je vodstvo MOST-a

Stoga vas ni najmanje ne smije čuditi da su i danas Grmoja i Troskot ponovno protiv - nasrću i na novi paket zaštitnih mjera i na dogovor s trgovcima o smanjenju cijena proizvoda i na povećanje plaća kroz novi krug porezne reforme.

Nasrću na sve što je korisno za Hrvate.

Svaka dobra vijest za Hrvatsku i Hrvate loša je za zlonamjernu oporbu

A A A