Vijesti
4. 11. 2023.

Tko je Penava da za 'nepoštivanje žrtve' optužuje tri puta ranjavanog Medveda, ratnog zapovjednika kojem je stariji brat poginuo oslobađajući Slunj u Oluji?!

General HV-a Miljenko Filipović: Tko je Penava da određuje tko bi smio doći, a tko ne u Grad Heroj, dok je ova Vlada proglasila 18. studenog neradnim danom upravo kako bi što više Hrvata moglo u dostojanstvu i zajedništvu odati počast žrtvi Vukovara?! Iako sam ni dana nije bio u Domovinskom ratu, prema njemu bi u Vukovar smjeli doći isključivo oni koji glasuju za DP. Politikant Penava čini sve ono za što druge optužuje: svojata Dan sjećanja, unosi razdor među branitelje dijeleći ih na podobne i nepodobne. Poručujemo mu da neće uspjeti ukrasti Dan sjećanja! Vidimo se u Vukovaru, Gradu Heroju svih Hrvata!

Priopćenje koje potpisuje predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šuša“ general Miljenko Filipović donosimo u cijelosti:

Tko je Ivan Penava?!

Tko je Ivan Penava da ultimativno traži ostavku Tome Medveda, u Domovinskom ratu tri puta ranjavanog generala pobjedničke Hrvatske vojske?!

Tko je Penava da za „nepoštivanje žrtve“ optužuje Tomu Medveda, čovjeka kojem je stariji brat, također ratni dragovoljac, poginuo prilikom oslobađanja Slunja u Oluji?!

Dokle smo to došli da jedan Penava zahtijeva ostavku Tome Medveda, više puta ranjavanog generala pobjedničke Hrvatske vojske!?

Penava je politikant!

Tko je Penava da određuje tko bi smio doći, a tko ne u Grad Heroj, dok je naša Vlada RH - predvođena predsjednikom Andrejem Plenkovićem i potpredsjednikom Tomom Medvedom - proglasila 18. studenog Danom sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje neradnim danom upravo kako bi što više Hrvata moglo u dostojanstvu i zajedništvu odati počast žrtvi Vukovara i Škabrnje?!

Tko je Penava da za „gaženje vrijednosti Domovinskog rata“ proziva Tomu Medveda, ministra hrvatskih branitelja u čijem je mandatu donesen jedinstveni Zakon o pravima hrvatskih branitelja i njihovih obitelji te su učinjeni veliki iskorak u zaštiti prava i poboljšanju kvalitete života svih naših suboraca?!

Tko je Penava da poslije toliko godina za „krađu“ Kolone sjećanja - u kojoj oduvijek stupaju i pripadnici HOS-a - odjednom nasrće na Tomu Medveda?! Na dužnosnika čije je ministarstvo sve ovo vrijeme koordiniralo izradu programa obilježavanja Dana sjećanja i financiralo njegovu provedbu?!

Dani sjećanja i Domovinski rat ne pripadaju Penavi i DP-u 

Politikant Penava u biti čini sve ono za što druge optužuje: privatizira i svojata Dan sjećanja, unosi razdor među hrvatske branitelje i Hrvate dijeleći ih na podobne i nepodobne. Iako sam ni dana nije bio u Domovinskom ratu, prema njegovim bi „kriterijima“ u Vukovar smjeli doći isključivo oni koji glasuju za DP.

O provokUciji IvUna PenUve. Nema pravo provokacijama privatizirati žrtvu Vukovara & Dan sjećanja!

Dani sjećanja i Domovinski rat ne pripadaju Penavi i DP-u, nego svim hrvatskim braniteljima i svim hrvatskim građanima.

Penavi poručujemo da neće uspjeti Hrvatima ukrasti Dan sjećanja! Vidimo se 18. studenog u Vukovaru, Gradu Heroju Hrvatske i svih Hrvata!

A A A