Vijesti
10. 11. 2023.

Nijedna Vlada RH nije toliko učinila za Istru kao ova naša, HDZ-ova!

(PHOTO) Andrej Plenković u Istarskoj županiji (1). U Kanfanaru predstavljena nova proizvodna linija BAT-a. „Zahvaljujući ulaganjima od 80 milijuna eura, zaposleno je 150 novih radnika, a planira ih se još 50. A i dobili smo jedinu tvornicu bezduhanskih grijanih proizvoda u Europi. Tvrtka je ovdje ostala jer smo joj pružili podršku i stvorili povoljni investicijski okvir“. U Rovinju sastanak s vodstvom istarskog HDZ-a. „Realiziramo kapitalne projekte poput Istarskog ipsilona, 2. cijevi Tunela Učke, nove pulske bolnice… Siguran sam da ćemo na nadolazećim izborima napraviti iskorak. Naša stranka nikada u Istri nije bila jaka kao danas“.

Predsjednik Vlade RH započeo je radni posjet Istarskoj županiji u Kanfanaru, gdje se sastao s Upravom kompanije BAT Adria i obišao njene pogone.

Tom su prigodom premijeru Andreju Plenkoviću i ministru gospodarstva Davoru Filipoviću predstavljane nove proizvodne linije za bezduhanske grijane proizvode, vrijedne 80 milijuna eura.

- Zahvaljujući toj velikoj investiciji, Istra i Hrvatska dobile su jedinu tvornicu koja u Europi proizvodi bezduhanske grijane proizvode. Izražavam zadovoljstvo svim aktivnostima i ulaganjima kojima BAT (British American Tobacco) pridonosi razvoju našeg gospodarstva i otvaranju radnih mjesta. Čestitam predsjedniku Uprave g. Zvonku Kolobari! - istaknuo je Plenković.

Uspjeli smo usprkos globalnim krizama & oporbenim opstrukcijama! A ništa od svega toga ne bi bilo bez ključnog preduvjeta - bez političke stabilnosti!

150 + 50 novih radnika

Podsjetio je da je u tvornici u Kanfanaru u zadnje tri godine zaposleno 150 novih radnika, a planira se zaposliti još pedeset. Izdvojio je i izvrsnu suradnju s BAT grupom:

- Kompanija je ostala u Hrvatskoj jer joj je Vlada RH pružila podršku i stvorila povoljni investicijski okvir. Ova tvornica, koja 100% energije upotrebljava iz obnovljivih izvora, jedna je od najmodernijih u cijeloj grupi i ogledni primjer drugima kako treba uspostaviti proizvodnju.

S ISTARSKIM HDZ-om

Kao uvijek kada mu obveze to dopuste, Andrej Plenković je iskoristio odlazak na teren kako bi se - u svojstvu predsjednika HDZ-a - susreo s našim članicama i članovima:

- Vlada RH snažno podupire daljnji razvoj Istarske županije realizirajući kapitalne projekte poput punog profila Istarskog ipsilona, probijanja druge cijevi Tunela Učke, izgradnje nove Opće bolnice Pula…

Prije ljeta 2024. dovršit ćemo Ipsilon u punom, četverotračnom profilu! Istra će se u cijelosti integrirati u mrežu hrvatskih autocesta

U Istri nikad snažniji!

Na radnom sastanku izrazio je zadovoljstvo angažmanom i sve većim utjecajem istarskog HDZ-a, predvođenog predsjednikom Županijskog odbora Antonom Klimanom i predsjednicom pulske organizacije dr. sc. Irenom Hrstić:

- Siguran sam da ćemo na nadolazećim parlamentarnim izborima napraviti iskorak u Istri i biti ugodno iznenađenje. Naša stranka nikada ovdje nije bila jaka kao što je to danas.

Kako često ističe Kliman - Ova Vlada voli Istru i ulaže u Istru, kao nijedna do sada!

Ni najmanje se ne zamaramo mogućim dogovorom SDP-a & Možemo. Spremni smo i 3. put dobiti povjerenje građana, ljudi vide tko je ozbiljan i pouzdan!

TURISTIČKI REKORDI

U nastavku posjeta Istarskoj županiji Plenković je u Rovinju otvorio konferenciju Glasa Istre „Green Istria 2030. - Redefiniranje istarskog turizma“, održao sastanak s predstavnicima turističkog sektora te sudjelovao na dodjeli godišnjih turističkih nagrada u povodu tradicionalnih Dana hrvatskog turizma.

O tome više u zasebnom članku.

A A A