Vijesti
12. 11. 2023.

Premijer Plenković razriješio Banožića dužnosti ministra obrane

PVRH Andrej Plenković: Još jednom iskazujemo žaljenje što je došlo do prometne nesreće te izražavamo sućut obitelji g. Gorana Šarića, poginulog vozača. Velika je to tragedija. Ovlastio sam državnog tajnika Zdravka Jakopa da do daljnjeg vodi MORH, a započinjemo konzultacije o novom ministru obrane. U stalnom smo kontaktu s liječnicima i gđom Banožić, suprugom donedavnog ministra - koji je hospitaliziran u KBC Osijek s teškim ozljedama. Posjetio ga je PPVRH Tomo Medved. Zdravstveno stanje i dalje mu je zabrinjavajuće. Nije kontaktibilan. 

Donosimo, objedinjeno, ključne naglaske iz izjava koje je o tragediji kod Vinkovaca ove subote i nedjelje dao predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković:

Sućut & duboko žaljenje 

Izražavamo sućut obitelji g. Gorana Šarića, poginulog vozača u prometnoj nesreći. Ranog popodneva u subotu posjetio ih je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić te im prenio naše duboko žaljenje zbog nesreće. 

Hrvatskom saboru predložit ćemo novog ministra

Razriješio sam Marija Banožića dužnosti ministra obrane i ovlastio državnog tajnika Zdravka Jakopa da do daljnjeg vodi MORH. 

U ponedjeljak započinjemo konzultacije o novom ministru obrane, kojeg ćemo predložiti Hrvatskom saboru.

U posjetu Banožiću

U stalnom smo kontaktu s liječnicima i gđom Banožić, suprugom donedavnog ministra - koji je hospitaliziran s teškim tjelesnim ozljedama. Prebačen je iz Opće županijske bolnice Vinkovci u KBC Osijek, gdje ga je u subotu predvečer posjetio potpredsjednik Vlade RH Tomo Medved.

Banožić se oporavlja, no zdravstveno stanje i dalje mu je zabrinjavajuće. Nije kontaktibilan. Posjetit ću ga kada bude pravi trenutak. 

Ožalošćena supruga i dvije kćeri 

Još jednom iskazujemo žaljenje što je došlo do prometne nesreće te izražavamo sućut obitelji g. Šarića, poginulog vozača. Izuzetno mi je žao njegove supruge i dvije kćeri. Velika je to tragedija.

A A A