Vijesti
14. 11. 2023.

Anušić: HDZ-ov pobjednički tim „Odvažno za Hrvatsku“ nastavlja s predanim angažmanom na dobrobit države i naroda!

Ivan Anušić: Dat ću sve od sebe kako bismo dodatno osnažili Hrvatsku vojsku! Čast mi je što sam predložen, zahvaljujem PVRH Plenkoviću na ukazanom povjerenju. Tomo Medved: Anušićev izbor svjedoči o snazi HDZ-a. Siguran sam da će uspješno ostvarivati naš strateški cilj - modernizaciju HV-a. Gordan Jandroković: Odličan izbor! Od oporbe se ništa drugo i nije moglo očekivati nego da će pokušati osporiti tu dobru odluku. Ante Deur: HDZ ima kvalitetne ljude koji su spremni za sve izazove. Uopće ne sumnjam - Anušić će iskazati i znanje i odlučnost!

Nakon što je hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković objavio da će ga predložiti Hrvatskom saboru za novog ministra obrane i potpredsjednika Vlade RH …

Ivan Anušić - kandidat za novog ministra obrane & ujedno potpredsjednika Vlade RH

… u izjavi za Hinu oglasio se i Ivan Anušić. Istaknuo je da mu je iznimna čast što je predložen:

- Hvala na potpori stranačkim kolegama i koalicijskim partnerima, a prije svega premijeru Plenkoviću na ukazanom povjerenju. Nastavljamo s izvrsnom suradnjom koju smo proteklih godina razvijali radeći na ključnim pitanjima ZA boljitak Osječko-baranjske županije i Slavonije te u okviru HDZ-ova pobjedničkog tima „Odvažno za Hrvatsku“, formiranog još početkom 2020. na unutarstranačkim izborima.

Napravit ću sve što je u mojoj moći!

Resor obrane izuzetno je važan za Lijepu Našu, u potpunosti sam spreman dati sve od sebe kako bismo dodatno osnažili i osuvremenili Hrvatsku vojsku i sve njene sastavnice - nastavio je budući ministar:

- Smatram da sa svojim višegodišnjim iskustvom u politici kao načelnik Općine Antunovac i osječko-baranjski župan te kao maloljetni dragovoljac Domovinskog rata mogu dati doprinos i na nacionalnoj razini. Napravit ću sve što je u mojoj moći za HV, za hrvatsku državu i za svoj hrvatski narod!

Raduje me što će priliku na mjestu župana dobiti moj zamjenik Mato Lukić - zaključio je Anušić:

- Sjajan čovjek i profesionalac, koji je jamac da će se nastaviti realizirati svi važni projekti za stanovnike Osječko-baranjske županije. Želim mu puno uspjeha.

ODLIČAN ODABIR!

O Anušiću kao novom ministru obrane govorili su i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te naš saborski zastupnik Ante Deur, heroj obrane Vukovara.

JANDROKOVIĆ: Čovjek snažnog legitimiteta!

Kolega Anušić odličan je izbor, kao hrvatski branitelj i dokazani župan ima snažan legitimitet. Domovinski pokret? Od njih se ništa drugo i nije moglo očekivati nego da će pokušati osporiti taj odabir, umanjiti tu dobru odluku premijera Plenkovića i HDZ-a.

MEDVED: Zamjena zastarjele sovjetske tehnologije s onom zapadnom

Izbor Ivana Anušića svjedoči o snazi HDZ-a. U Hrvatsku stižu avioni Rafale, oklopna vozila Bradley, helikopteri Black Hawk, nabavljamo sustav protuzračne obrane Mistral, protuoklopni raketni sustav RGW 90...

O RAFALEIMA: Hrvatska je upravo ondje gdje su je htjeli dr. Franjo Tuđman i Gojko Šušak - u samoj jezgri Europe i transatlantske suradnje!

Siguran sam da će novi ministar obrane, koji je kao dragovoljac Domovinskog rata prošao najteža bojišta, uspješno ostvarivati strateški cilj naše Vlade - modernizaciju pobjedničkog HV-a i zamjenu zastarjele sovjetske vojne tehnologije s onom zapadnom i suvremenom, kompatibilnom s NATO-om.

DEUR: Oporba ne može pobjeći od sebe

Naša stranka ima kvalitetne ljude koji su spremni za sve izazove. Ni najmanje ne sumnjam - Anušić će iskazati i znanje i odlučnost. A oporba? Ne bih trošio vrijeme na nju, ionako je uvijek protiv Vladinih odluka. I to baš svih. Oporba ne može pobjeći od sebe.

A A A