Vijesti
14. 2. 2019.

Nijedna Vlada dosad nije toliko brinula o Slavoniji! 8,8 mlrd. kuna ulažemo u gospodarstvo & infrastrukturu!

Nakon što smo, poslije dugo godina, Osječko-baranjsku županiju vratili plavoj boji, naš trijumf u prosincu prošle godine na izborima za mjesnu samoupravu u Osijeku bio je najbolja uvertira u ostvarenje strateškog cilja - da na lokalnim izborima 2021. HDZ preuzme odgovornost i za najveći grad u Slavoniji!

Siguran sam da ćemo i na skorašnjim europskim izborima uvjerljivo pobijediti! - istaknuo je glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković na sinoćnjem sastanku sa Županijskim odborom HDZ-a Osječko-baranjske županije (u proširenom sastavu - sa svim općinskim načelnicima i gradonačelnicima iz naših redova).

Briljantna pobjeda u Osijeku: HDZ - 42.94 %! Koalicija SDP-HSS-GLAS - 7.63! Trijumf u 13 od 15 mjesnih odbora!

Upravo je u Osijeku Jandroković započeo svoj obilazak županijskih organizacija HDZ-a u sklopu priprema za EU izbore 26. svibnja, i to samo dva dana nakon što je nacionalno Predsjedništvo naše stranke jednoglasno donijelo odluku o osnutku i sastavu Izbornog stožera.

Glavni tajnik iz Osijeka: U sklopu izbornih priprema obići ćemo do 15. travnja sve županijske organizacije HDZ-a

Prezentirali smo nacrt programa HDZ-a za EU izbore - Ponovno ćemo pobijediti kao 2013. i 2014. godine!

Projekt Slavonija, Baranja i Srijem

Osim o pripremama za još jednu izbornu pobjedu, na sastanku se razgovaralo i o postignućima naše Vlade, predvođene predsjednikom Plenkovićem, s naglaskom na provedbi Projekta Slavonija, Baranja i Srijem.

- Trenutačno se realiziraju razvojno-socijalni projekti u vrijednosti 2,5 milijardi kuna, dok sredstva koja ćemo tim putem sliti u istočnu Hrvatsku, uvelike iz EU fondova, ukupno iznose 8,8 milijardi kuna! Naša, HDZ-ova Vlada iznimno je angažirana kako bi pokrenula gospodarski i infrastrukturni razvoj u Slavoniji te stvorila uvjete da ljudi ostanu živjeti u ovom dijelu Lijepe Naše!

Svaki euro kroz Projekt Slavonija ulažemo u razvoj istoka Hrvatske!

Ispravljena SDP-ova nepravda

Slobodno mogu reći da nijedna Vlada do sada nije iskazivala toliku brigu o našoj Slavoniji! - poručio je pak osječko-baranjski župan i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ivan Anušić:

- U iskrenom partnerstvu s Vladom zajedno i sustavno razvijamo projekte koji će dovesti do novih radnih mjesta. U Zagrebu nailazimo na punu podršku i, bez ikakvog pretjerivanja, apsolutno razumijevanje. Također bih se, još jednom, zahvalio našoj Vladi i predsjedniku Plenkoviću jer su ispravili nepravdu koju je još 2012. SDP nanio Slavoniji, stavljajući nas u istu statističku regiju sa Zagrebom i time nas zakinuvši za golemi europski novac!

Anušić: Hvala našoj Vladi - Novom podjelom NUTS2 regija ispravit ćemo nepravdu koju je SDP nanio Slavoniji

A A A