Vijesti
24. 1. 2024.

Prosječna je plaća u studenom skočila na 1.208 €, što je 208 € više od onog što smo obećali u ovom mandatu. A plaće se i dalje povećavaju…

(VIDEO) PHDZ/PVRH Plenković nakon Šireg predsjedništva HDZ-a: Hrvati su mudri, vide koliko su rasle i koliko će još rasti plaće. A za one koji to ne vide ili ne žele vidjeti objavljivat ćemo sva povećanja primanja u javnoj i državnoj službi - radno mjesto po radno mjesto. S novim koeficijentima u prosjeku će im se neto plaće u godinu dana podići za 30%. Zar će itko reći da je to malo? Nakon što predočimo te brojke, i posljednji će „skeptici“ shvatiti da ova reforma - koje se nije usudila prihvatiti nijedna Vlada prije nas - ide u prilog svima. Kontinuirano podižemo životni standard hrvatskih građana.

Nakon redovitog sastanaka nacionalnog vodstva HDZ-a, predsjednik naše stranke i naše Vlade stao je pred novinare.

Donosimo i ostale ključne naglaske iz izjave Andreja Plenkovića i njegovih odgovora na novinarska pitanja:

Kruha preko pogače

Suci? Htjeli bi kruha preko pogače. SDP-ova Vlada smanjivala im je plaće, no ne sjećam se „bijelog štrajka“. A mi smo im pak samo lani podigli primanja, u prosjeku, za više od 500 € neto!

Ponuda Vlade RH i dalje je na stolu - da im plaće, s uvođenjem novih materijalnih prava od 115 € mjesečno odmah i sada - budu u rasponu od 2.315 do 3.615 €. Apeliram na kolege pravnike da budu razumni, neka ponovno razmotre ovo što im nudimo…

Bez obzira na izbornu godinu, poručujemo sucima da ucjene neće proći! Može taj „bijeli štrajk“ trajati i 10 godina, ali nema šanse da ustuknemo!

O pitanju indeksacije voljni smo razgovarati, ali to suci neće ostvariti tako da usporavaju ročišta i nanose štetu hrvatskim građanima - koji očekuju da sudstvo bude učinkovito.

Hrvatsko pitanje u BiH dobilo na vidljivosti

Željko Komšić? Hrvatsko pitanje u BiH itekako je dobilo na vidljivosti na međunarodnoj političkoj sceni. Svoj posjet Sarajevu, zajedno s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen i predsjednikom Vlade Kraljevine Nizozemske Markom Rutteom, ocjenjujem i sadržajnim i uspješnim.

Premijer Andrej Plenković dosljedan - i u Sarajevu se odbio sastati s nelegitimnim Željkom Komšićem!

Prvi nizozemski premijer poslije 18 godina

Mark Rutte u Zagrebu? Prvi je to nizozemski premijer koji je poslije 18 godina posjetio Hrvatsku. Nizozemska je u zadnje vrijeme najveći investitor u našu zemlju.

Odnosi Hrvatske i Nizozemske vrlo dobri, nastavit ćemo produbljivati našu suradnju

Nećemo se dati impresionirati

Izmjene Kaznenog zakona? Svi oni koji imaju “ekskluzivu” na dilanje (dez)informacija u tajnoj i nejavnoj fazi istražnog postupka bit će još agresivniji prema nama. Nećemo se, međutim, dati impresionirati. Takvo zakonsko rješenje, pa i strože, ima 30 europskih država.

A A A