Vijesti
26. 1. 2024.

O Grupaciji „Lex Perković“: Milanović & njegove pristaše s rigidne ljevice žele vladati pravosuđem!

DEUR: Oglasit će se i svi ostali koji su htjeli zaštititi udbaške zločince. SANADER: Za razliku od SDP-ova mandata, pravosuđe je danas samostalno. No partija bi i dalje htjela određivati koga treba hapsiti, a koga ne. U pravnoj državi to rade neovisna pravosudna tijela, zato se Milanović histeričnim istupima i upliće u izbor glavnog državnog odvjetnika. MAŽAR: Više ne živimo u režimu u kojem partija i tuži i presuđuje. I zato su toliko - nervozni! Milanović se sam pohvalio da je kao premijer znao za sve tajne izvide, čime je priznao na koji bi način želio da DORH i danas funkcionira. Jer, u SDP-ovu je mandatu bilo normalno da partija njime vlada.

Koja panika! Zoran “Lex Perković” Milanović i njegovi retrogradni ljevičarski trabanti pali su u teški očaj zato što je pravosuđe neovisno. Neće uspjeti vratiti Hrvatsku na staro, u nedemokratska vremena u kojima je partija odlučivala tko smije, a tko ne smije biti podvrgnut kaznenom progonu. No krenimo od početka…

Milanovićeva specijalna operacija

I prije nego što se Ivan Turudić uopće bio kandidirao za glavnoga državnog odvjetnika (GDO), revni partijac i Titov gardist Zoran Milanović pokrenuo je žestoku difamacijsku kampanju kako bi tom sucu unaprijed „ubio“ svaku šansu da bude izabran.

Milanović - udbaška pudlica & provokator

Osim najpoznatijih zastupnika regresivne ljevice (SDP, NE Možemo, „Centar“, Radnička fronta, SIP, GLAS), u toj su Milanovićevoj specijalnoj operaciji udarne igle bila trojica bivših tužitelja („tužioca“) iz komunističkog režima: Anto Nobilo, Čedo Prodanović i Krunislav Olujić.

Glavni državni odvjetnik? Bilo bi dobro da saborski Odbor za pravosuđe - iako to zakonski nije dužan - pozove i sasluša svu 4-oricu kandidata

Svakog dana moglo se pročitati ili poslušati i po 10-ak nasrtaja na Turudićev integritet. S vremenom su Milanović i dionici njegove mreže počeli trljati ruke, smatrati da je stvar riješena. Da je zadatak izvršen.

Hladni tuš za Grupaciju „Lex Perković“

Uslijedio je, međutim, šok. Na sjednici Vlade RH ovog četvrtka premijer Andrej Plenković objavio je da Vladino Povjerenstvo jednoglasno podržalo Ivana Turudića za kandidata za glavnog državnog odvjetnika:

- Istaknuti je sudac s velikim iskustvom u pravosuđu. Svi članovi Povjerenstva procijenili su da je njegov program najkvalitetniji. Prijedlog upućujemo u Hrvatski sabor. Za razliku od nekih prošlih vremena, u našem mandatu DORH i Uskok rade bez ikakvog utjecaja izvršne vlasti, neovisno i samostalno vode borbu protiv korupcije i kriminala. To je jasno opredjeljenje ove Vlade.

Bijes & neskrivena nervoza

Nije trebalo dugo čekati da se oglasi Milanović, prepun bijesa, ali i neskrivene nervoze. Naš saborski zastupnik i heroj obrane Vukovara Ante Deur odmah je najavio, što će se i ispuniti, da će se uskoro oglasiti i Milanovićevi ortaci. Nazvao ih je Grupacija „Lex Perković“.

Posve očekivano, i danas se Milanović oglasio na istu temu, još bjesniji, još vulgarniji, još uspaničeniji. Pritom je u novu akciju poslao svoje parlamentarno krilo - zastupnike regresivne ljevice.

Lako je predvidjeti i što će se idućih dana događati: Milanovićeva panika prerast će u stampedo!

Novi Cirkus „Ljevica“ na Markovu trgu komentirali su potpredsjednik Hrvatskog sabora (i politički tajnik HDZ-a) Ante Sanader te naš zastupnik iz Vukovara Nikola Mažar, član saborskog Odbora za pravosuđe.

SANADER: U borbi protiv kriminala i korupcije više nema nedodirljivih

Svjedočimo nervozi i paničnim nastupima Zorana Milanovića i njegovih pristaša s rigidne ljevice. Htjeli bi, kao u SDP-ovu mandatu, upravljati pravosuđem - koje je danas neovisno i samostalno. Partija i njeni ogranci na radikalnoj ljevici određivali bi koga se treba istraživati, hapsiti, tužiti i sudski kažnjavati, a koga ne treba. U pravnoj državi to rade neovisna pravosudna tijela.

Danas nema nedodirljivih u borbi protiv kriminala i korupcije, a nema ni Milanoviću očito toliko važnog i dragog “Lex Perković”. Zato se i histeričnim nastupima upliće u proceduru odabira glavnog državnog odvjetnika - koja je provedena po zakonu i za koju on nije nadležan. Za razliku od jedne druge procedure - izbora predsjednika Vrhovnog suda - u kojoj je bio nadležan i u kojoj je svjesno kršio zakon.

MAŽAR: Upravo Milanović & oporba vrše pritisak na neovisni rad DORH-a

Iz programa suca Ivana Turudić možemo vidjeti kako planira dodatno poboljšati rad DORH-a u borbi protiv organiziranoga kriminala i najtežih oblika korupcije. To je ono što hrvatski građani i očekuju od GDO-a.

Milanović, međutim, to ne želi. Upravo on stalno vrši politički pritisak na rad DORH-a, pri čemu se hvali da je kao premijer znao za sve tajne izvide. Time je javno priznao na koji bi način želio da DORH i danas funkcionira. Jer, u SDP-ovu je mandatu bilo normalno da partija vlada neovisnim pravosuđem.

Uz Milanovića, najsnažniji pritisak na izbor GDO-a radi lijeva oporba. Razumijem da su nervozni jer više ne živimo u režimu u kojem partija i tuži i presuđuje. Na njihovo žaljenje, HDZ neće dopustiti da se Hrvatska vrati na staro, na vremena prije demokracije.

A A A