Vijesti
27. 1. 2024.

U 2024. HDZ-ov rejting raste i prema 3. nacionalnom istraživanju! Tomašević & Benčić - najveći gubitnici!

HRrejting: HDZ uvjerljivo, suvereno, premoćno prvi po potpori hrvatskih građana, uz porast popularnosti od 0,4%! Uspjeh je to draži jer je anketa provedena od 24. do 26. siječnja, u jeku nasrtaja rigidne ljevice i njenog idola Milanovića na neovisnost pravosuđa. Osobito bi se proturazvojni možemosi mogli zapitati u čemu to griješe: u odnosu na zadnju anketu, propali su za 1,6%! Neodlučni birači, s 18.2%, druga su politička snaga u zemlji. I taj podatak dovoljno svjedoči o tome koliko povjerenje Hrvati gaje u ovakvu jalnu i destruktivnu oporbu.

Nakon RTL-ova CRO Demoskopa …

HDZ u izbornu godinu ušao sa znatnim rastom rejtinga - povećavamo prednost pred proturazvojnim možemosima & „dostojanstvenim“ SDP-om!

… i Crobarometra Nove TV …

Crobarometar: HDZ u novoj godini nastavlja rasti - rejting nam je skočio za 0,9%! Povećali smo prednost nad regresivnom ljevicom!

… naša stranka u novoj godini raste i prema 3. nacionalnoj anketi, onoj HTV-ovoj!

HDZ - SDP           25.6% : 15.8%

Prema HRejtingu, jači smo od SDP-a za 10 postotnih bodova. Uzalud partija drži ljestve Milanoviću, uzalud po uzoru na svog idola nasrće na neovisnost pravosuđa.

O Grupaciji „Lex Perković“: Milanović & njegove pristaše s rigidne ljevice žele vladati pravosuđem!

Podjednako tako, posrnuli Grbin, ništa bolja komesarka Ahmetović i družina uzalud konfabuliraju o izmjenama Kaznenog zakona, uzalud podupiru bijeli štrajk u režiji sudačke udruge. Nisu se ni za promil uspjeli približiti HDZ-u!

Bez obzira na izbornu godinu, poručujemo sucima da ucjene neće proći! Može taj „bijeli štrajk“ trajati i 10 godina, ali nema šanse da ustuknemo!

„Vladajućem HDZ-u i dalje svoje povjerenje daje nadmoćna većina građana s pravom glasa, preciznije njih 25,6%“ - konstatirao je novinar Branko Nađvinski predstavljajući u središnjem Dnevniku HTV-a prvi HRrejting koji je proveden u superizbornoj godini.

Neodlučni birači jači od partije!

Na drugoj poziciji, u stvari, nije SDP. Od njega su jači neodlučni birači - s 18.2%. Što dovoljno govori koliko je oporba, s uvijek istim podmetanjima na račun HDZ-a i Vlade RH, „privlačna“ hrvatskim građanima.

„Stranke ne bi smjele zaboraviti na rastuću snagu neodlučnih, koja se od studenog popela za pola postotnog boda“ - napomenuo je Nađvinski.

Potop proturazvojnih možemosa

NE Možemo je s 8,3% nekako uspjelo zadržati 4. mjesto (3. ako apstrahiramo neodlučne), no kod Tomaševića, Benčić i Kekin zvone zvona na uzbunu.

U odnosu na zadnju HTV-ovu anketu, naime, propali su 1,6%! „U Možemo mogu biti nezadovoljni“ - kratko su komentirali na HTV-u.

Glasni bez glasova

Na ljestvici popularnosti slijede MOST s 8,1% i Domovinski pokret sa 7,9%. I to je to. Nijedna druga stranka nije ni blizu izbornog praga od 5%.

U rasponu od 2% do 1% smjestili su se: Centar (1,9%), Fokus (1,6%), HSS (1,3%), HNS (1,2%), IDS, Socijaldemokrati i Radnička fronta (po 1,1%) te HSU (1,0%). Svi ostali su ispod „magične granice“ od postotnog boda.

NAPOMENA:

Istraživanje je za HRT provela agencija Promocija Plus od 24. do 26. siječnja na 1.000 ispitanika, uz - kako navode - mogućnost pogreške +/- 3,53% i razinu pouzdanosti od 95%.

A A A