Vijesti
5. 2. 2024.

Jedinstveni, jednodušni stav nacionalnog vodstva HDZ-a - Ustrajat ćemo na Turudiću kao kandidatu za glavnog državnog odvjetnika!

(VIDEO) PHDZ/PVRH Andrej Plenković nakon Šireg predsjedništva HDZ-a: Neće nas pokolebati ova do sada neviđena difamacijska kampanja, orkestrirana operacija bez presedana, a koju su pokrenuli Milanović te dio oporbe i pravosuđa. Na djelu je pravosudni voajerizam u kojem bi neki „anonimni“ akteri unutar pravosudnog sustava htjeli donositi političke odluke umjesto Hrvatskog sabora i Vlade RH - što nipošto nije njihova nadležnost. Nekako je puno novinara danas. Stoga vrijedi ponoviti čvrsto i jasno - ni HDZ ni Vlada neće ustuknuti pred kampanjom ocrnjivanja g. Turudića.

Izdvojit ću primjer „otkrića“ o Turudićevim susretima s Mamićem 2015. godine - kazao je Andrej Plenković na konferenciji za medije nakon redovitog sastanka nacionalnog vodstva HDZ-a:

- Sada su, poslije više od 8 godina, ti susreti odjednom postali „sporni“, no nitko tada ništa nije poduzeo. Ni ondašnji premijer Milanović; ni ondašnji šef SOA-e, a sadašnji Milanovićev savjetnik Lozančić; ni ondašnji glavni državni odvjetnik Cvitan; ni ondašnji ministar Miljenić, koji je sad predstojnik Ureda Predsjednika RH.

KAKO TO? 8 pitanja na koja Zoran „Lex Perković“ Milanović i njegovi mališani nemaju odgovor

Očito da u tim Turudićevim susretima nisu mogli naći ništa spornog - podcrtao je Plenković.

 „A i Mamić je osuđen, koliko znam. Uostalom, naša je Vlada upravo od SOA-e dobila zeleno svjetlo za g. Ivana Turudića“ - dodao je:

- DORH nije ništa pokrenuo ni za njegove nedavno objavljene sms-ove s gđom Rimac. I sami vidite o kojim se to dvostrukim kriterijima i o kakvom se to pokušaju političkog udara radi. Nemojte se iznenaditi ako već sutra Milanović, koji nema nikakve ovlasti u izboru glavnog državnog odvjetnika, pošalje „pismo upozorenja“ svim zastupnicima.

Hrvatska raste, a inflacija - pada!

Predsjednik naše stranke i naše Vlade izvijestio je i da se na sjednici Šireg predsjedništva HDZ-a istaknula važnost daljnjeg usporavanja inflacije:

- U siječnju je iznosila 4,1% na godišnjoj razini. Nastavljamo nizom mjera štiti standard hrvatskih građana te povećavati plaće, BDP i zaposlenost.

POZITIVNI TREND: Inflacija pada iz mjeseca u mjesec!

Nastavak socijalnog dijaloga

Nastavljamo i dijalog sa sindikatima o reformi sustava plaća u državnoj i javnoj službi - također je poručio Andrej Plenković:

- Otvoreni smo za nove razgovore i sa sucima, ali bez ucjena i ultimatuma.

Suci prekinuli štrajk - nastavlja se dijalog. Ali, bez ucjena

Nova bolnica & nova sredstva za zaštitu granice

Stranačko vodstvo - još je napomenuo - izrazilo je zadovoljstvo dovršetkom izgradnje i otvorenjem nove Bolnice za ženu i dijete KBC-a Rijeka …

Izgradili smo još jednu bolnicu - kvalitetnija zdravstvena skrb za više od 600.000 ljudi!

… te dogovorom o reviziji Višegodišnjega financijskog okvira Europske unije (Dugoročnog EU proračuna), u iznosu od 65 milijardi eura.

Konsenzus o 50 milijardi € za Ukrajinu & 10 milijardi za zaštitu granice - za što se hrvatski premijer i zauzimao u pregovorima o reviziji EU proračuna!

A A A