Vijesti
8. 2. 2024.

Vlada RH odgovorila unezvjerenom Milanoviću: Opet laže i zlorabi SOA-u radi svojih privatnih ciljeva! Jedino je pravo pitanje - čega se toliko boji?

Razotkriva se kako je Milanović vladao kao premijer i zašto mu smeta da nadležna tijela budu neovisna! U procesu izbora GDO-a nije propisana zakonska obveza sigurnosne provjere kandidata te je PVRH Plenković nije niti mogao zatražiti. Stoga je zatražio od SOA-e rezime dosadašnjih provjera koje je Turudić prolazio kao sudac. S obzirom na to da ni Milanović kao premijer ni Lozančić kao ravnatelj SOA-e ništa nisu poduzeli 2015. u vezi sa susretima Turudića i Mamića, nejasno je zašto se 9 godina poslije protuustavno miješaju u izbor GDO-a. Ili su shvatili da bi se sami trebali pokriti po ušima zbog Milanovićeva druženja s D. Kovačevićem dok je ovaj bio pod mjerama nadzora?!

Reakciju iz Banskih dvora na novu Milanovićevu salvu laži i mržnje prenosimo u cijelosti:

Nastavak histerije s Pantovčaka

Ni današnji nastup Zorana Milanovića nije ništa novo, nego nastavak njegove histerije, zlorabljenja položaja i ovlasti predsjednika RH s ciljem protuustavnih napada na Vladu i Hrvatski sabor te potpunog izlaženja izvan okvira svojih nadležnosti pri procesu izbora glavnog državnog odvjetnika (GDO).

Nakon što je javno govorio o klasificiranim podacima (operativnim terenskim izvješćima SOA-e) starim 9 godina, prikupljenim tijekom 2015. u predmetu Mamić, Milanović ponovno laže i već danima zlorabi SOA-u radi svojih privatnih ciljeva i obračuna. Jedino pravo pitanje je - čega se Milanović toliko boji?

U procesu izbora GDO-a nije propisana zakonska obveza sigurnosne provjere kandidata te je premijer Andrej Plenković nije niti mogao zatražiti. Predsjednik Vlade RH zatražio je od SOA-e rezime dosadašnjih sigurnosnih provjera koje je Ivan Turudić prolazio kao sudac (2009., 2014., 2019.). Identičnu sažetu informaciju SOA je dostavila i Milanoviću.

Što je poduzela SOA, što je poduzeo Lozančić?

Treba podsjetiti da je 2015. - kad je došlo do susreta između Turudića i Mamića - na čelu SOA-e bio Dragan Lozančić, današnji savjetnik Milanovića, koji je u to vrijeme bio premijer. Da je SOA tada utvrdila bilo kakvu sigurnosnu zapreku, to bi i napisala te bi se to izgledno reflektiralo na kasnije odluke Državnog sudbenog vijeća u vezi suca Turudića. Usto, da su utvrdili nešto sporno o navedenom događaju, mogli su i revidirati sigurnosnu provjeru.

KAKO TO? 8 pitanja na koja Zoran „Lex Perković“ Milanović i njegovi mališani nemaju odgovor

Milanovićevo druženje s D. Kovačevićem

S obzirom na to da ni Milanović kao premijer ni Lozančić kao ravnatelj SOA-e nisu poduzeli ništa 2015. u vezi sa susretima Turudića i Mamića, nejasno je zašto sada - 9 godina poslije - puštaju u javnost klasificirane podatke i miješaju se u proceduru izbora GDO-a - za koju predsjednik RH nije nadležan.

Ili su shvatili da bi se sami trebali pokriti po ušima zbog Milanovićeva druženja s Draganom Kovačevićem - koji je 2020. bio pod mjerama nadzora?

Da Milanović tu “logiku” primijeni na sebe, ne bi smio više ni dana biti PRH! Morao bi dati ostavku jer se družio s Kovačevićem - koji je bio pod mjerama nadzora!

Panika zbog neovisnog pravosuđa

Miješanje u izvide pravosudnih tijela i predmete SOA-e, njihovo distribuiranje javnosti i pritisci na DORH i policiju sada zorno razotkrivaju javnosti kako je Milanović vladao od 2012. do 2015. te zašto mu smeta da nadležna tijela budu neovisna u svom radu i lišena bilo čijih pritisaka.

Zar su stvarno mislili da će nas prestrašiti? Da će nas pokolebati?

ZLE NAMJERE ZLOG MILANOVIĆA

Predsjednik Andrej Plenković i na 283. sjednici Vlade RH osvrnuo se na izbor novog glavnog državnog odvjetnika.

U najkraćem - Zle namjere zlog Milanovića!

Više na:

Velikom reformom plaća želimo smanjivati nejednakosti i još jednom poslati poruku društvene solidarnosti

A A A