Vijesti
27. 2. 2024.

Oporba se natječe u prešućivanju vijesti mjeseca - da Hrvatska u 4. lanjskom kvartalu ima najveći gospodarski rast u EU-u!

(VIDEO) PHDZ/PVRH Andrej Plenković na Širem Predsjedništvu HDZ-a: U njihove demagoške laži i širenje crnila ne uklapa se ni podatak da smo u 2023. ostvarili gotovo 6 puta snažniji rast od prosjeka Europske unije! RH-EU 2,8%:0,5%! Ti i takvi akteri, koji iza sebe nemaju nijedno postignuće na dobrobit Hrvatske, šute i o drugoj vijesti dana - sjajnom uspjehu trezorskih zapisa. Planirali smo da će se u njih ukupno uložiti 550 milijuna €, kad ono - 929,4 milijuna €! I to samo građani, ne računajući institucionalne investitore! A Milanović? Mandat će mu proći u samoći, halucinacijama, očaju i ljubomori.

„Oporbu ni najmanje ne zanimaju ni rast BDP-a ni to što će naš sugrađani moći kroz 'trezorce' oplemeniti svoju štednju s daleko većom kamatom nego u komercijalnim bankama“ - također je napomenuo predsjednik naše stranke i naše Vlade na (redovitom) sastanku nacionalnog vodstva HDZ-a.

U EUROPSKOM VRHU: Naša nacionalna ekonomija porasla je u 4. lanjskom tromjesečju za 4,3% na godišnjoj, a za 1,3% na kvartalnoj razini!

 „Hrvati, njih više od 37.000 koji su investirali u trezorske zapise, time su još jednom iskazali povjerenje u način na koji Vlada RH upravlja javnim financijama“ - nastavio je Andrej Plenković.

„Oporbu ne zanima ni povijesna reforma plaća u državnoj i javnim službama, teška nevjerojatnih 1,65 milijardi €, kojom će kao nikada do sada porasti primanja za 244.000 zaposlenika“ - dodao je:

- To ih ne zanima premda većina njih u životu nije pripomogla da se asfaltira makar jedan odvojak, da se otvori makar jedno radno mjesto, da se povuče makar jedan cent iz EU fondova!?

POVIJESNA REFORMA: Najveće povećanje plaća ikada za 244.000 zaposlenika u javnoj i državnoj službi!

Nakon sjednice Šireg predsjedništva HDZ-a Plenković je stao pred novinare. Konferenciju za medije možete pogledati i poslušati u cijelosti …

… a u nastavku članka donosimo ključne naglaske iz njegovih odgovora na pitanja o prevarantu Tomaševiću i proturazvojnim možemosima te o novome Milanovićevu izljevu laži i mržnje:

Ljevičarski gradonačelnici - haračlije 

I samo ste vidjeli podatke da su gradovima, uslijed kontinuiranog povećanja plaća, prihodi od poreza na dohodak porasli za 25-30%. Sve priče o „perfidnom“, „zločestom“ HDZ-u koji ukida prirez ne bi li „kaznio gradonačelnike iz oporbe“ pokazale su se čistim - lažima. Podvalama. 

Golemi rast prihoda, više nego dovoljnih za financiranje svih rashoda, bilježe i Zagreb, i Rijeka, i Split, i Sisak… Ti su lokalni čelnici bez ikakvog opravdanja nabili poreze svojim sugrađanima, odbili dati doprinos povećanju njihovih plaća. A novca imaju više nego ikad! 

S druge strane, Osječani, Dubrovčani ili Velikogoričani danas za isti posao s istim uvjetima imaju veću plaću nego Zagrepčani, Splićani, Riječani, Varaždinci, Siščani... jer ondje gradskim vlastima nije palo na pamet podići porez na dohodak. 

Kao i u slučaju afričke svinjske kuge, potvrdilo se tko vodi odgovornu, ozbiljnu, promišljenu, dosljednu politiku u interesu hrvatskih građana, a tko pokušava sitnim, niskim, politikantskim forama sebi ušićariti neki poen. Hrvati vide tko je tko.

Dok je proturazvojna ljevica „prosvjedovala“, premijer je u brodogradilištu „3. maj“ bio na porinuću novogradnje 527!

Milanovićeve laži o HV-u u Ukrajini

Po uzoru na svoje partijske prethodnike, proglasio je HDZ „strankom opasnih namjera“. Milanović ne može pobjeći od sebe. Tako sada izmišlja da želimo hrvatske vojnike slati u Ukrajinu, i dalje vodi tu svoju halucinirajuću politiku zbog koje ga u inozemstvu nitko nigdje i ne zove, nitko ga ništa ne pita. Mandat će mu proći u samoći, očaju i ljubomori, razumijem njegove frustracije. Nije lako biti tako nevažan. 

Iskompleksirani luzer Zoran „Lex Perković“ Milanović kontaminira javni prostor lažima jer se skriva od pitanja na koja još nije odgovorio

Za razliku od njega i njegovih jataka, Vlada RH čvrsto stoji uz prijateljsku Ukrajinu, žrtvu brutalne agresije i članicu UN-a koja je prva priznala Lijepu Našu. Našu jasnu poziciju Milanović neće uspjeti promijeniti ni svakodnevnim nasrtajima, ni svojim proruskim narativom, a ni ovakvim izmišljotinama o „slanju HV-a u Ukrajinu“.

IZ RUSIJE S LJUBAVLJU: Karijes s Pantovčaka - kremljanski glasnogovornik

A A A