Vijesti
24. 2. 2024.

Zajedno, idemo po 3. mandat - u kojem ćemo nastaviti podizati plaće i standard, graditi autoceste, mostove i terminale & štititi nacionalne vrijednosti!

(PHOTO) 34. rođendan HDZ-a u Rijeci. Predsjednik Andrej Plenković: Kada sva postignuća stavimo na kup, onda smo s pravom ponosni, onda smo s pravom uvjereni u novu pobjedu na izborima. S čvrstim osloncem u baštini dr. Franje Tuđmana, istodobno smo okrenuti budućnosti i suvremenim izazovima, pri čemu politikom modernog suverenizma koristimo sve prednosti članstva u EU-u i NATO-u, a uskoro i u OECD-u! Iz oporbe pokušavaju zanijekati ili umanjiti naša postignuća - premda su ona na dobrobit svih hrvatskih građana. I baš zato ću ih navesti, znam koliko to ljevicu žulja!

Zar su proturazvojni ljevičari stvarno vjerovali da ćemo zbog njih prestati povećavati plaće, BDP i zaposlenost? Da će zaustaviti nabavu Rafalea i proširenje LNG terminala, da će uspjeti skrenuti Hrvatsku s euroatlantskog smjera?

Pitanje za natražne ljevičare, jedva okupljene iz cijele zemlje nakon tjedan dana priprema i agresivne kampanje: Zar stvarno mislite da ćemo ustuknuti?

Da zbog njih naša Vlada RH više neće donositi pakete mjera za zaštitu životnog standarda i nacionalne ekonomije? Da će najjača, najveća, stožerna stranka ustuknuti pred nekoliko tisuća njih - jedva skupljenih na „prosvjedu“ iz cijele zemlje, uz pomoć autobusa i sendviča? Da se bojimo njihovoga natražnog govora mržnja i staljinističkih prijetnji?

Je li „prosvjed“ naštetio HDZ-u? Ne. Zašto? Radilo se o predizbornom skupu radikalne ljevice, s porukama koje podsjećaju na totalitarne režime

Da ćemo odustati od neradne nedjelje, Zakona o hrvatskom jeziku i povijesne uloge dr. Franje Tuđmana? Zar su stvarno mislili da ćemo pokleknuti pred nasrtajima na neovisno pravosuđe, pred njihovom ambicijom da partija i Grupacija „Lex Perković“ opet, kao u neka bivša nedemokratska vremena, odlučuju tko će biti uhapšen, a tko spašen?

Nema povratka na staro!

Iz Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku poslan im je jasan, nedvosmislen odgovor - Nema povratka na staro!

Nema povratka na rezanje plaća i zatvaranje radnih mjesta kao u SDP-ovu mandatu, nema povratka na uništavanje pobjedničke Hrvatske vojske i ovisnost o ruskom plinu!

Donosimo ključne poruke iz govora predsjednika naše stranke i naše Vlade Andreja Plenkovića:

Postignuće za postignućem

Pokušavaju zanijekati ili umanjiti naša postignuća - premda su ona na dobrobit svih hrvatskih građana. I baš zato ću ih navesti, znam koliko to oporbu žulja!

Besplatni obrok, udžbenici i prijevoz za sve osnovce i njihove roditelje! Rekordni „minimalac“, najviša prosječna plaća i zaposlenost ikad te povijesna reforma primanja u državnoj i javnim službama!

Porezno rasterećenje i ukidanje prireza, također radi porasta plaća, čemu doprinos nisu dali gradovi u kojima je proturazvojna ljevica na vlasti! Upravo suprotno, nabila je sugrađanima (naj)veću stopu poreza na dohodak!

Sigurnost, stabilnost, pouzdanost

Gospodarski rast u samom vrhu EU-a! Isplata plaća za 800.000 radnika u privatnom sektoru i očuvanje njihovih radnih mjesta tijekom korone! Nezapamćenih 25 milijardi eura EU sredstava za koja smo se izborili za ovo desetljeće razvoja!

Donedavno nezamislivi paketi zaštitnih mjera, s naglaskom na ugroženije sugrađane, subvencioniranje plina, struje i goriva te sniženje ili limitiranje cijena ključnih prehrambenih i higijenskih proizvoda u globalnoj energetskoj krizi!

Prisjetimo se SDP-ovih opstrukcija

Rafale, Bradley i Black Hawk! Izgradnja ili proširenje 500 dječjih vrtića! Schengen i eurozona!

Pelješki most, kojim smo ostvarili san o teritorijalnom spajanju Lijepe Naše, i LNG terminal - kojim je Hrvatska prestala biti ovisna o ruskom plinu! A prisjetimo se što je SDP sve poduzimao kako bi zaustavio terminal na Krku!

Skupa s retrogradnim možemosima, partija je bila i protiv Zakona o hrvatskom jeziku, i protiv neradne nedjelje, i protiv pomoći Ukrajini!

Nacionalni identitet

Da, i identitetska su pitanja itekako važna, zbog toga smo i vratili 30. svibnja kao Dan državnosti, zbog toga i gradimo veteranske centre diljem zemlje - kako bismo se dostojno zahvalili onima koji su najzaslužniji što danas živimo u demokraciji i slobodi!

S čvrstim osloncem u baštini dr. Franje Tuđmana, istodobno smo okrenuti budućnosti i suvremenim izazovima, pri čemu politikom modernog suverenizma koristimo sve prednosti članstva u EU-u i NATO-u, a uskoro i u OECD-u!

I dalje ćemo razvijati zemlju!

Kada sva postignuća stavimo na kup, onda smo s pravom ponosni, onda smo s pravom uvjereni u novu pobjedu na izborima, nakon koje ćemo nastaviti povećavati plaće i broj radnih mjesta, nastaviti razvijati zemlju, ali i odlučno štititi naše nacionalne vrijednosti.

Zajedno, idemo po 3. uzastopni mandat u Banskim dvorima!

A A A