Vijesti
4. 3. 2024.

Na izbore idemo ponosni na svoja postignuća, s jasnom vizijom daljnjeg rasta & razvoja Hrvatske u novom 4-godišnjem mandatu

(VIDEO) PHDZ/PVRH Andrej Plenković nakon Šireg predsjedništva HDZ-a: Donijeli smo odluku - ovo je posljednja sjednica Hrvatskog sabora u sadašnjem sazivu! Raspustit će se najkasnije 22. ožujka. Parlamentarni izbori održat će se prije onih europskih. Naša je ambicija ponoviti rezultat iz 2020. godine. Ispunjeni smo samopouzdanjem, uvjereni da ćemo na temelju svojih uspjeha iznova zadobiti povjerenje hrvatskih građana te nastaviti povećavati plaće, BDP i zaposlenost.

Svejedno nam je koje će se nedjelje održati izbori, koji će datum odrediti PRH Zoran Milanović - također je poručio predsjednik HDZ-a i Vlade RH nakon sastanka nacionalnog vodstva naše stranke:

- Naši uspjesi naša su legitimacija. U dobroj smo formi. Fokusirani smo na gospodarstvo, na rast i razvoj, na što bolje međunarodno pozicioniranje Lijepe Naše, na interese Hrvatske i hrvatskih ljudi. Ne opterećujemo se oporbom, koja se ionako pokazala politički nezrelom u dosadašnjim izazovima.

Još jedan paket zaštitnih mjera

Koalicijski partneri podržali su odluku da parlamentarni izbori budu prije onih za članove Europskog parlamenta - dodao je Andrej Plenković:

- Ali, još je posla pred nama. Naša će Vlada u iduća dva tjedna donijeti novi paket mjera za zaštitu životnog standarda i nacionalne ekonomije. Cijene plina, struje i naftnih derivati ostat će među najnižima u Europi.

Osim toga - nastavio je - Hrvatski sabor treba još raspraviti nekoliko važnih zakona:

- O najmodavcima i zaštićenim najmoprimcima, femicidu, nižoj stopi PDV-a na plin kao dijelu paketa zaštitnih mjera koji ćemo usvojiti, plaćama sudaca i državnih odvjetnika, strancima, Registru stanovništva…

Kongres EPP-a & Ursula von der Leyen

Predsjednik Plenković najavio je da će u srijedu i četvrtak boraviti u Bukureštu, na Kongresu Europske pučke stranke (EPP-a), najjače političke obitelji Starog kontinenta:

 - Gospođa Ursula von der Leyen bit će izabrana za našu čelnu kandidatkinju kako bi nastavila posao predsjednice Europske komisije.

Istinom i činjenicama o postignućima

Na pitanje kakvu će kampanju HDZ voditi, odgovorio je da ćemo u njoj predstaviti sva postignuća u dosadašnjih 8 godina u Banskim dvorima, ali i viziju budućnosti Hrvatske do kraja desetljeća:

- Na izborima 2020. HDZ je ostvario najbolji rezultat otkad se održavaju po ovom sustavu. Dakle, od 2000. godine. Vjerujem da ćemo ga ponoviti.

Žele li Hrvati da se, kao u SDP-ovu mandatu, režu plaće i uništavaju radna mjesta? Ne, žele da primanja, BDP i zaposlenost nastave rasti!

Odvažno za Hrvatsku

Zaključno je predsjednik naše stranke i naše Vlade otkrio da će se Izvještajni sabor HDZ-a održati 17. ožujka u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog:

- Točno 4 godine i 2 dana otkad smo kao tim „Odvažno za Hrvatske“ izabrani na najviše dužnosti u stranci.

Plenković ponovno predsjednik HDZ-a - Uvjerljiva pobjeda tima "Odvažno za Hrvatsku"!

NOSITELJI LISTA PO IZBORNIM JEDINICAMA & IZBORNI STOŽER

I.             Andrej Plenković

II.           Gordan Jandroković

III.          Anđelko Stričak

IV.          Ivan Anušić

V.           Marin Piletić

VI.          Davor Božinović

VII.         Tomo Medved

VIII.       Oleg Butković

IX.          Ivan Malenica

X.           Branko Bačić

XI.          Zvonko Milas

Glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić voditelj je Izbornog stožera.

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek koordinirat će izradu Izbornog programa, zamjenik glavnog tajnika HDZ-a Vlatko Vuković vodit će financije, a Marko Milić političko-medijsku komunikaciju. Zoltan Kabok bit će glasnogovornik kampanje.

A A A