Vijesti
2. 3. 2019.

Iz Virovitice: Kako EU novcem gradimo Pelješki most, tako smo i kroz Projekt Slavonija već ugovorili blizu 9 mlrd. kuna!

Čestitajući HDZ-u Grada Virovitice 29. rođendan, predsjednik naše stranke i naše Vlade Andrej Plenković u svojem je obraćanju u prepunom Centru kulture istaknuo da HDZ, oslanjajući se na ostavštinu dr. Franje Tuđmana i učeći na svojoj povijesti, stvara budućnost!

- O tome svjedoče i postignuća ove Vlade. Rastu zaposlenost, plaće, BDP, investicije, rodiljne naknade, broj novorođene djece… a smanjuju se javni dug i kamate! Golema je razlika između rasta BDP-a velikim zaduživanjem države i rasta na zdravim temeljima - što je danas slučaj! Gazimo koracima od sedam milja i na tom putu i u tom tempu nemamo namjeru stati! Uostalom, Hrvatska je ostvarila napredak u sve 4 ključne preporuke Europske komisije!

Vaši prioriteti su i naši prioriteti!

Kada smo prvi puta okupili župane u Banskim dvorima krajem 2016. - nastavio je Plenković - jasno smo rekli: vaši prioriteti su i naši prioriteti!

- To smo partnerstvo uspostavili odmah, 50-ak dana nakon početka rada naše Vlade. I nismo ostali na retorici! Upravo danas pušten je u rad uređaj za magnetsku rezonancu, za koji smo osigurali 8 milijuna kuna, čime se putem brže i preciznije dijagnostike podiže kvaliteta usluga u Općoj bolnici u Virovitici. Bez ikakve zadrške mogu reći da dosad nijedna Vlada kao ova, naša, HDZ-ova, nije bila toliko privržena ravnomjernome regionalnom razvoju. Evo podatka za koji zacijelo mnogi od vas ne znaju: fiskalnom decentralizacijom Virovitičko-podravska županija dobila je 50 posto više izvornih prihoda kako bi mogla realizirati projekte od posebnog interesa za ovaj kraj Lijepe Naše!

Brza cesta naš je cilj - i mi ćemo ga ostvariti!

Prošlog je tjedna, nakon tolikih obećanja prijašnjih Vlada, napokon potpisan ugovor za izradu projektne dokumentacije za brzu cestu od Bjelovara do Virovitice i Terezinog Polja - također je u svom obraćanju izdvojio predsjednik Plenković.

- Ove županija mora biti kvalitetno prometno povezana s ostalim dijelovima Hrvatske i time imati jednaku mogućnost razvoja. To je naš cilj i mi ćemo to ostvariti, kao što ostvarujemo i sve druge važne projekte! Nije slučajno da je ministar poljoprivrede iz Virovitice, ministrica regionalnog razvoja i EU fondova iz Vinkovaca, a ministar financija iz Slavonskog Broda. To je trokut koji omogućava da ono što je bitno za istočnu Hrvatsku uistinu i bude realizirano!

Projekt Slavonija - ugovorili blizu 9 milijardi kuna!

Napomenuo je da je još nešto itekako važno znati: uvišestručili su se projekti financirani iz EU fondova!

- Ne, to nije isključivo Pelješki most! Samo kroz Projekt Slavonija već smo ugovorili blizu 9 milijardi kuna! Svih 50 milijuna kuna koje je dosad investirano u virovitičku bolnicu povučeno je u stopostotnom iznosu i nepovratno iz EU fondova kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija! Osim danas u rad puštene magnetske rezonance, tu su i CT, vrijedan 4 milijuna kuna, i opremanje operacijske sale i jedinica intenzivne njege, i centralna sterilizacija dnevnih kirurgija… Ovaj primjer svojevrsni je sukus našeg rada koji potvrđuje da je Slavonija ovoj Vladi - bitna!

S EU-om u plusu od 10,1 milijardi kuna!

Ne zaboravimo ni to da se europskim sredstvima gradi, modernizira ili proširuje više od 500 dječjih vrtića u Hrvatskoj, od čega veliki dio u ruralnim krajevima, upravo u Slavoniji!

- Danas zalaganje za hrvatski suverenitet znači jačanje položaja Lijepe Naše u NATO-u i EU-u, onako kako je to želio i ondje gdje nas je vidio i naš prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman. RH je iz EU proračuna - što je također važno znati, posebno u kontekstu nadolazećih europskih izbora - povukla 10,1 milijardi kuna više nego što je u nj uplatila.

Za jaku Hrvatsku u sigurnoj i razvijenoj Europi!

Pitajte te razne demagoge i destruktivce, te samoproglašene „suvereniste“ koji žele Hrvatsku odvesti na marginu svijeta, gdje bi oni ta golema sredstva namaknuli! Zaduživanjem budućih naraštaja?! Ili, kako predlažu, štampanjem novca i hiperinflacijom?! Zajedno, idemo po još jednu uvjerljivu pobjedu! Za jaku Hrvatsku u sigurnoj i razvijenoj Europi! - zaključio je predsjednik HDZ-a i Vlade RH na obilježavanju 29. rođendana HDZ-a u Gradu Virovitici.

Tomislav Tolušić (potpredsjednik HDZ-a i Vlade RH):

U ovih 29 godina prešli smo tisuće kilometara, stisnuli ruku tako reći svakom stanovniku ove županije, sa njima razgovarali o svemu što radimo i što još želimo napraviti za gospodarski napredak u svih naših 13 općina i 3 grada. Najvažnija je uvijek jedna riječ koja se teško stječe, a lako gubi - povjerenje. Naše povjerenje prema vama, kao i vaše prema nama, možemo pokazati rezultatima i projektima koje provodimo. Osim ulaganja u Opću bolnicu Virovitica, čiji ćemo novi dio uskoro otvoriti, završavamo dvorce u Suhopolju i Virovitici, halu za Viroexpo, otvaramo poduzetničke inkubatore… Ti projekti otvaraju perspektivu kvalitetnijeg života i ostanka ljudi u našem kraju. Stoga ni na nadolazećim EU izborima rezultat HDZ-a nije sporan. Bit ćemo najjači kao i do sada! A vama, nama svima, bacam rukavicu: neka rezultat u Virovitičko-podravskoj županiji bude najbolji u cijeloj zemlji!

Josip Đakić (predsjednik virovitičko-podravske Županijske organizacije HDZ-a):

Velika hvala našoj Vladi i predsjedniku Plenkoviću na istinskom razumijevanju za projekte iz Virovitice i VPŽ-a! Više ne moramo sto puta kucati na nečija vrata i moliti i kumiti. Naša županija postala je veliko gradilište! Naša županijska organizacija, na čijem sam čelu već dugo vremena, iznjedruje mlade, kvalitetne ljude koji svakodnevno „ginu“ za razvojno-socijalne projekte, za boljitak svih naših sugrađana! Takav je kao župan bio naš Tomislav Tolušić, takav je danas i Igor Andrović! A narod to prepoznaje - uopće ne sumnjam u novu izborno pobjedu!

Ivica Kirin (predsjednik Gradske organizacije HDZ-a i gradonačelnik Virovitice):

U našoj Virovitici trenutačno se provodi 100-tinjak projekata, što gradskih, što županijskih, što državnih! No danas neću o projektima - toliko ih je! - osim o jednom, a to je izgradnja brze ceste Bjelovar-Virovitica-Terezino Polje. To je cesta koja doslovno život znači, koja će nam dati snažan vjetar u leđa! Predsjedniče Plenkoviću, zahvaljujući Vašoj potpori nakon više od 10 godina nastojanja napokon smo potpisali ugovor za projektnu dokumentaciju za brzu cestu! Hvala Vam!

Počast hrvatskim braniteljima & članovima Inicijativnog odbora HDZ-a

Prilikom posjete Virovitici, predsjednik Plenković položio je vijence i zapalio svijeće kod Spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Gradskom groblju te odao počast i preminulim članovima Inicijativnog odbora HDZ-a iz Virovitičko-podravske županije Vinku Belobrku, Ivanu Duvnjaku i Anti Perišu

Uoči samoga svečanog obilježavanja 29. obljetnice osnutka HDZ-a u Gradu Virovitici, održao je, po dobrom običaju, sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a. tema: pripreme za europske izbore.

Magnetska rezonanca

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u virovitičkoj je Općoj bolnici u rad pustio uređaj za magnetsku rezonancu, vrijedan 8 milijuna kuna, kojim će se pacijentima omogućiti kvalitetnija i bolja zdravstvena skrb. „Siguran sam da će uređaj pridonijeti pacijentima koji gravitiraju virovitičkoj bolnici te poboljšati uvjete i kvalitetu rada za stotinjak liječnika i cijelog medicinskog osoblja“.

A A A