Vijesti
11. 3. 2024.

Ne bih rekao da smo nešto posebno intenzivirali aktivnosti - već 8 godina radimo u sličnom tempu!

(VIDEO) PHDZ/PVRH Plenković nakon Šireg predsjedništva HDZ-a: Nećete valjda tvrditi da smo prespavali ova dva mandata u Banskim dvorima? Neupitna postignuća i ispunjena obećanja iz Programa „Sigurna Hrvatska“ nisu došla sama od sebe. Sve dobro ide, kako smo i planirali. Na obljetnicama HDZ-a diljem zemlje vlada sjajna, pobjednička atmosfera. Odlične smo volje i u formi. U svim izazovima, pa tako i onima izbornima, korak smo ispred ostalih. Sve je dobro za HDZ i na međunarodnoj razini. Idemo po pobjedu ne samo na parlamentarnim, nego i na europskim izborima.

Izrazili smo zadovoljstvo i rastom rejtinga prema zadnjim istraživanjima, i to unatoč agresivnim podmetanjima Grbinove kobasičaste koalicije - također je izvijestio predsjednik HDZ-a i Vlade RH nakon (redovitog) sastanka nacionalnog vodstva HDZ-a.

HDZ ima najbolji rezultat u zadnjih godinu dana!

"Spitzenkandidatin” naše političke obitelji

I sami ste mogli pratiti izrazito sadržajni Kongres Europske pučke stranke (EPP) u Bukureštu - nastavio je Andrej Plenković u izjavi za medije:

- Pružili smo snažnu podršku predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen (CDU) da bude vodeća kandidatkinja ("spitzenkandidatin”) desnog centra - najveće i najjače političke obitelji u Europi - na izborima za Europski parlament 9. lipnja.

„Draga Ursula, poštovane kolegice i kolege, HDZ će ponovno pobijediti! Vidimo se iduće godine, u mojem 3. mandatu na čelu Vlade RH!“

BiH? Optimisti smo

Osim toga, u Bukureštu smo se odlučno zauzeli i za otvaranje EU pristupnih pregovora s BiH, susjednom državom u kojoj su Hrvati konstitutivni narod - dodao je:

- Optimisti smo, očekujemo zeleno svjetlo za BiH, što je strateški interes Republike Hrvatske!

Očekujemo zeleno svjetlo za BiH!

Vrlo dobra atmosfera u EPP-u

Plenković je napomenuo da je vrlo dobru atmosferu u EPP-u dodatno potvrdila pobjeda sestrinskog PSD-a na izborima u Portugalu ove nedjelje:

- Čestitam im! Izgledno je da će kolega Luís Montenegro postati novi portugalski premijer - radujem se našoj suradnji! Ako i gđa Mariya Gabriel iz stranke GERB postane bugarska premijerka, EPP će u Europskom vijeću imati čak 14 od 27 šefova vlada ili država članica EU-a!

Obnova više nikog i ne zanima

Predsjednik naše Vlade i naše stranke izdvojio je i da je jutros obišao nekoliko gradilišta u Zagrebu:

- Obnavljaju se Medicinski fakultet, Klinika za infektivne bolesti, Franjevački samostan na Kaptolu… Obnova se zahuktala, i tu sve dobro ide, pa to više nikog i ne zanima. A ne zanima ih ni zato što je baš Vlada RH, a ne netko drugi, osigurala rekordna EU sredstva za obnovu.

Obnavljamo Zagreb i Banovinu prema protupotresnim standardima

Možemosi se kite tuđim perjem

Da je bilo do proturazvojne ljevice, do NE Možemo i njihovih junior partnera iz SDP-a, u Gradu Zagrebu ne bi se obnovio nijedan prozor, a kamoli neka osnovna škola, faks ili dječji vrtić! - zaključio je Andrej Plenković:

- Prisjetimo se, možemosi su se vezivali lancima protiv našeg plana da za obnovu osiguramo novac iz Fonda solidarnosti EU-a. Onakve nevježe, tražili su da se organizira donatorska konferencija. Sada njihovoj gradskoj vlasti, međutim, ne smeta da se licemjerno naslikava pokraj javnih zgrada koje su obnovljene upravo sredstvima za koja smo se mi izborili, a protiv kojih su oni prosvjedovali.

700 milijuna eura za povijesnu obnovu zdravstvene infrastrukture u Zagrebu osigurala je Vlada RH. A ne gradska vlast - da ne bi bilo nikakve dileme!

A A A