Vijesti
30. 3. 2024.

Uskrsna čestitka predsjednika Andreja Plenkovića

Od srca vam čestitam najveći katolički i kršćanski blagdan! Neka nas poruka Uskrsa potakne da zajedno gradimo društvo po mjeri čovjeka za što bolji život svih građana, u Hrvatskoj u kojoj se gaje socijalna osjetljivost, tolerancija i društvena odgovornost. Ovi dani mira i nade dodatno nas potiču na brigu i solidarnost za bližnje, osobito prema svima koji trebaju našu pomoć i pažnju. Uskrs je i vrijeme kad propitujemo svoje postupke i kad se suočavamo s vlastitim odlukama - neka nam donese obilje snage i nadahnuća u ispunjavanju svih zadaća i izazova!

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković uputio je uskrsnu čestitku katoličkim vjernicima i svima koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru, u kojoj stoji:

Da vam bude ispunjen mirom i veseljem! 

U ime Vlade i u svoje osobno ime, svim vjernicama i vjernicima od srca čestitam najveći katolički i kršćanski blagdan. Želim da vam bude ispunjen mirom i veseljem te da ga provedete u krugu obitelji i najmilijih. 

Svima onima koji će taj blagdan ipak provesti daleko od svojih najbližih, jer će biti na službi svojim sugrađanima, u oružanim snagama, u policiji, u bolnicama ili drugim dežurstvima, želim izraziti posebno zahvalnost u ime cijele Vlade.

Međusobno razumijevanje i uvažavanje 

Uskrs je vrijeme kad se suočavamo s vlastitim odlukama i propitivanjem svojih postupaka. Stoga neka nam ovaj veliki blagdan donese obilje snage i nadahnuća u ispunjavanju predstojećih zadaća i izazova.
Ovi dani mira i nade potiču nas na dobrohotnost, međusobno razumijevanje i uvažavanje. Dodatno nas potiču na poštovanje drugih, na brigu i solidarnost za bližnje, osobito prema svima koji trebaju našu pomoć i pažnju.

Uskrsna čestitka predsjednika Vlade mons. Draženu Kutleši

Sretan vam i blagoslovljen Uskrs!

Neka nas poruka Uskrsa potakne da zajedno i složno gradimo društvo po mjeri čovjeka za što bolji život svih hrvatskih građana, u Hrvatskoj u kojoj se gaji tolerancija, socijalna osjetljivost i društvena odgovornost. 

Sretan vam i blagoslovljen Uskrs!

A A A