Vijesti
14. 4. 2024.

Ili ozbiljna i odgovorna Vlada koja se dokazala u krizama & zaštitila standard - ili SDP koji je tvrdio da će „400.000 Hrvata izgubiti posao“!

Andrej Plenković za Jutarnji list: Pred Hrvatima je izbor - Ili 220.000 novih radnih mjesta, koliko smo ih mi stvorili u ova dva mandata, ili 50.000 uništenih radnih mjesta, koliko ih je Milanović „spržio“ kao najgori premijer u povijesti. Ili 490 €, za koliko smo podigli prosječnu plaću, ili njegovo „povećanje“ od 24 €. Ili najviši kreditni rejting svih vremena ili SDP-ovo kreditno smeće. Ili Hrvatska koja raste ili SDP-ova destrukcija. Itd. Dugo bih još mogao nabrajati… Da, Hrvatsku treba spasiti, ali od Milanovića i njegove spaljene zemlje!

U velikom razgovoru s novinarom Goranom Penićem - koji je Jutarnji list na svojim mrežama uživo prenosio iz Banskih dvora - predsjednik Vlade RH i HDZ-a govorio je o pobjedi na izborima i formiranju nove parlamentarne većine, ali o proturazvojnim možemosima, bezakonju Milanovićeve partije, njenim glumcima na lažnoj desnici... 

Donosimo još nekoliko naglasaka iz Plenkovićeva intervjua:

Partijska „proročanstva“

U pandemiji smo isplaćivali plaće za 800.000 radnika u privatnom sektoru, a u globalnoj energetskoj krizi subvencionirali plin, struju i goriva. Nema tog čovjeka kojem u krizama nismo pomogli. Ukupno smo donijeli šest golemih paketa zaštitnih mjera i pritom ne samo očuvali socijalnu koheziju, nego i podigli zaposlenost i plaće na rekordnu razinu. 

A sjećate li se SDP-ovih najava o „valu otpuštanja i stečajeva“. Ništa se od njihovih zlogukih predviđanja nije ostvarilo. 

Sve je počelo s Draganom K.

Milanović se korektno ponašao tijekom izbora 2020. godine, no potpuno se transformirao nakon što je uhićen Dragan Kovačević. Postao je onakav kakav je i danas - nemoguć, nenormalan.

Dragan Kovačević? Marina Lovrić Merzel? Stipe Latković? Željko Runje? S kime su oni dobri? Sa mnom ili s Milanovićem?

SDP-ova ustavna diverzija 

Peđa Grbin je uvjeravao Hrvate da će „postati premijer“, a onda je nekoliko dana kasnije kazao „Ipak ne, evo, moj stric će to biti“. Pa je onda iz Zagreba, u kojem živi s obitelji, pobjegao u 8. izbornu jedinicu. 

Grbin i njegov idol Milanović shvatili su da nemaju šansi pobijediti, pa su pribjegli ustavnoj diverziji. Teško SDP prihvaća činjenicu o već 12 godina u oporbi. Stoga su se odlučili za - bezakonje. 

DP svaki put podrži ljevicu

Vodstvo Domovinskog pokreta glumi desnicu, a svaki put podrži Milanovića. 

Biračima DP-a iznova šaljem poruku - NE trošite glas na one koji će sutra omogućiti ljevici da dođe na vlast, kao što su već jednom pomogli da Milanović pobijedi gđu Kolindu Grabar Kitarović i da kao kandidat ljevičarskih stranaka dospije na Pantovčak. Glasujte za HDZ, za svoju maticu.

Poštujem birače DP-a, to su domoljubno orijentirani ljudi koji žele živjeti u uređenoj državi. Zadovoljni su što smo vratili 30. svibnja kao Dan državnosti i Hrvatsku vojsku u Vukovar, što smo regulirali rad nedjeljom, donijeli Zakon o hrvatskom jeziku. Možda i ne znaju da Ivan Penava NIJE glasovao za taj važni identitetski zakon? Kakav je to patriotizam?

Most mržnje

Vodstvo MOST-a vodi mržnja jer sam ih izbacio iz Vlade. Toliko o njima.

Ondje gdje nas je postavio Tuđman

HDZ držimo čvrsto na desnom centru, ondje gdje ga je dr. Franjo Tuđman i bio postavio. Tuđman ga nikada nije želio na krajnjoj desnici - ne želimo ni mi. 

Tomaševićev harač

Naša je Vlada Zagrepčanima smanjila poreze i povećala plaće, a Tomašević i Benčić povećali su im poreze i smanjili plaće! I to je ta ključna razlika!

Da živite u Osijeku, u kojem gradska vlast nije povećala stopu poreza na dohodak, i Vi biste imali veću plaću.

Ispravljamo svoje greške

Naravno da smo neke stvari mogli odraditi bolje, naravno da je bilo grešaka. Ali, mi ih ispravljamo. 

Kad se podvuče crta, siguran sam da postignuća pretežu nad propustima. Na temelju svojih rezultata idemo po novo povjerenje hrvatskih građana. Čvrsto sam uvjeren da ćemo pobijediti.

Intervju možete u cijelosti pročitati na donjem linku:

HDZ će pobijediti na izborima i s partnerima formirati većinu

A A A