Vijesti
18. 4. 2024.

Pobjeda, pobjeda!

(VIDEO & PHOTO) PHDZ/PVRH Andrej Plenković: Zahvaljujem sugrađanima, HDZ je 3. uzastopni put uvjerljivo pobijedio na parlamentarnim izborima! Imamo razloga za slavlje, a već danas su pred nama nove zadaće na dobrobit naroda i države. Vodeći računa o interesima Hrvatske i svih građana, prioritet je što prije formirati stabilnu i snažnu Vladu! Krenuli smo u sastavljanje nove saborske većine u našem 3. mandatu zaredom. Pozivam na razgovor sve stranke koje su dobile povjerenje, a ne iskazuju takvu isključivost kao ove koje smo porazili.

SDP je uz svu prolivenu žuč, Milanovićevo kršenje Ustava i silni govor mržnje osvojio samo mandat više nego na prošlim izborima. Pobijedili smo ih s gotovo 20 razlike! - također je poručio predsjednik HDZ-a i Vlade RH u govoru u izbornoj noći, nakon što je postalo jasno da je naša stranka, skupa s partnerima, osvojila 61 saborski mandat.

Spasili smo zemlju od Milanovića

Umjesto da nam čestitaju nakon uvjerljivog poraza, SDP i Milanović nastavljaju s agresivnom retorikom, i dalje govore o „vladi nacionalnog spasa“ - dodao je Andrej Plenković:

- Valjda nas treba „spasiti“ od rekordne zaposlenosti, kontinuiranog rasta plaća, Pelješkog mosta, Schengena, LNG-a i ostalih nedvojbenih postignuća.

Iz Osijeka: Hrvatskoj ne treba Milanovićev „spas“, nego stabilnost, pouzdanost, sigurnost, kontinuitet i uspješna Vlada koja brine o građanima!

Hrvatska će i dalje rasti!

Što god oni sada tvrdili, HDZ će u novom mandatu nastaviti razvijati zemlju – najavio:

- I dalje ćemo povećavati primanja, jamčiti stabilnost i sigurnost, ostvarivati strateške ciljeve, voditi računa o interesima Hrvatske i svih građana... I to je ta ključna razlika između njih i nas.

Zahvaljujem svima koji su pridonijeli ovoj velebnoj pobjedi te čestitam svim zastupnicima koji su izabrani u Hrvatski sabor, i onima čije smo stranke porazili - zaključio je sadašnji i budući premijer.

NITKO TO PRIJE NAS NIJE USPIO!

Osjećaj je odličan, 3. pobjeda zaredom, i to uvjerljiva, to nitko prije nas nije uspio! - podcrtao je Plenković u izjavi za medije, koju je dao odmah nakon pobjedničkog govora:

- Jako smo zadovoljni, srušen je „mit“ da visoka izlaznost ne odgovara HDZ-u.

Vrlo skoro ćete doznati s kim ćemo formirati novu parlamentarnu većinu - dodao je:

- S nekim smo se kolegama već čuli, razgovore nastavljamo danas. Sve ide dobro, pobjednici će i u 3. mandatu predvoditi Vladu RH!

GLAS ZA HRVATSKU KOJA PRIPADA ZAPADU!

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković glasovao je na biračkom mjestu 216 - Jelenovac, na području Črnomerca, zagrebačke gradske četvrti u kojoj živi s obitelji.

„Lijepi je dan, dobro smo raspoloženi, optimistični. Visoka izlaznost? Uvijek sam za to da što veći broj građana iskoristi svoje pravo. O njihovom glasu ovisi smjer i budućnost zemlje! Nadam se da će glasovati za Hrvatsku u kojoj se poštuju Ustav i ustavni poredak, za Hrvatsku koja pripada zapadnom i transatlantskom demokratskom krugu“.

A A A