Vijesti
21. 4. 2024.

Ljubazno molim sve nervozniji & sve agresivniji SDP da shvati da je - izgubio. HDZ će opet sastaviti Vladu RH

PHDZ/PVRH Andrej Plenković: Kao pobjednici u čak 9 od 11 izbornih jedinica, idućeg tjedna nastavljamo razgovore o formiranju nove i stabilne saborske većine sa svima koji su na to spremni. SDP i ostale poražene stranke raznim spinovima pokušavaju uvjeriti javnost da su pobijedili. Očito se radi o pripremi za neke nove sabotaže, ne mogu podnijeti da je HDZ na demokratskim izborima 3. put zaredom dobio povjerenje hrvatskih građana. Narod je svoje rekao, mogu ponoviti da ta ekipa zasigurno neće formirati buduću Vladu.

U kontaktu smo s predstavnicima Domovinskog pokreta, no razgovora o njihovim mogućim zahtjevima još nije bilo - također je odgovorio predsjednik Vlade RH i HDZ-a na upit novinara nakon komemoracije u Spomen-području Jasenovac:

- Kada sjednemo za stol, onda ćemo vidjeti. Ovo ili ono ministarstvo, ovaj ili onaj uvjet, to su sve medijske špekulacije, to raznorazni ljudi izmišljaju i puštaju spinove. 

Razgovori sa svim potencijalnim partnerima 

Pritom je Andrej Plenković napomenuo da je već održao sastanak s izabranim zastupnicima svih manjinskih zajednica:

- Poštujemo ih, a oni su spremni i dalje surađivati s nama. Od ponedjeljka ćemo nastaviti razgovarati i s ostalim potencijalnim partnerima. 

Milanovićevo bezakonje odmoglo SDP-u 

Milanovićevo protuustavno djelovanje odmoglo je SDP-u - dodao je:

- Oni, međutim, i nakon uvjerljivog poraza nastavljaju tom teško promašenom političkom linijom.

Umjesto da je nakon kampanje smirila retoriku, ljevica ju je u očaju još više zaoštrila – zaključio je predsjednik Plenković:

- Peđa Grbin nas od jada i dalje vrijeđa umjesto da je pokupio kofere. Naravno, još nam nije čestitao. 

A A A