Vijesti
20. 4. 2024.

Neovisno o odluci Ustavnog suda, Milanović ionako nije mogao formirati Vladu jer su on i njegov SDP na izborima teško - poraženi

Davor Božinović: Pokažite mi neku stranku u EU-u koja dobiva ovakvu podršku, a nama je to uspjelo već 3. put zaredom! HDZ ima najširi koalicijski potencijal, što će se vrlo brzo i pokazati kad sastavimo saborsku većinu. Oleg Butković: Na valu postignuća i pozitivnih trendova u prošlih 8 godina želimo da Hrvatska nastavi rasti. A to žele i građani - zato smo i pobijedili! Marko Milić: SDP u nemoći nudi nekakvu eksperimentalnu vlast, koja ne bi donijela ništa osim neizvjesnosti i kaosa. Jedino HDZ jamči stabilnost i ozbiljnu Vladu, koja će s premijerom Plenkovićem i u budućnosti raditi na dobrobit zemlje.

BOŽINOVIĆ: Potvrdili smo da smo i u Zagrebu u stanju pobijediti SDP!

Potpredsjednik Vlade RH i međunarodni tajnik HDZ-a dr. sc. Davor Božinović za Dnevnik Nove TV:

Sjajni rezultat i pri iznimno visokoj izlaznosti

Pokažite mi neku stranku u EU-u koja dobiva ovakvu podršku građana, a nama to uspijeva već 3. put zaredom! Ostvarili smo sjajni rezultat, i to pri iznimno visokoj izlaznosti.

A SDP? Vidjelo se da tim rijekama vodostaj iz dana u dan pada - da bi na kraju pao na razinu od prije 4 godine. Na ovim smo izborima potvrdili da smo ih u stanju pobijediti i u Zagrebu.

Pregovore ne kanimo voditi pred medijima

Mogu otkriti da pregovori traju - HDZ ima najširi koalicijski potencijal, što će se vrlo brzo i pokazati kada s (budućim) partnerima sastavimo saborsku većinu i Vladu. Ne mogu vam još reći hoće li to biti za 5 ili 7 dana, ali mogu reći da pregovore zasigurno ne kanimo voditi pred medijima. Jedno je retorika u kampanji, a drugo je realnost političkog života.

Pobjeda, pobjeda!

BUTKOVIĆ: Formirat ćemo saborsku većinu s onima koji nisu isključivi!

Potpredsjednik Vlade RH i HDZ-a Oleg Butković za RTL Danas:

Uvjerljivo smo pobijedili 3. put zaredom

Razgovaramo s potencijalnim partnerima. Formirat ćemo saborsku većinu, kako je i najavio premijer Andrej Plenković, s onima koji nisu isključivi u odnosu na HDZ i naš razvojno-socijalni Program „Za sve izazove“.

Na valu nedvojbenih Vladinih postignuća i pozitivnih trendova u proteklih 8 godina želimo da Hrvatska nastavi rasti, da se i dalje povećavaju plaće, mirovine, BDP i zaposlenost. A to žele i hrvatski građani, kojima još jednom zahvaljujemo na povjerenju. Uvjerljivo smo pobijedili 3. put zaredom.

MILIĆ: Volja birača je jasna - slavili smo u 9 od 11 izbornih jedinica!

Glasnogovornik Vlade RH i predstojnik Ureda predsjednika HDZ-a Marko Milić:

Nema razloga da ubrzo ne dogovorimo novu Vladu

Neovisno o odluci Ustavnog suda, Milanović ionako nije mogao formirati Vladu jer su on i njegov SDP teško poraženi. U nemoći da okupe saborsku većinu, počeli su nuditi nekakvu eksperimentalnu, tehničku vlast, koja građanima ne bi donijela ništa osim kaosa, neizvjesnosti i nesigurnosti.

Uz veliku potporu birača, jedino HDZ garantira stabilnost zemlje i uspješnu, ozbiljnu Vladu, koja će pod vodstvom premijera Plenkovića i u budućnosti raditi na dobrobit Hrvatske. Nema ni razloga ni prepreka da je ubrzo ne dogovorimo, a javnost ćemo o tome na vrijeme obavijestiti.

Razbijeni ljevičarski mitovi

Volja birača je jasna - HDZ je uvjerljivi pobjednik izbora, slavili smo u 9 od 11 izbornih jedinica. Više od 60 osvojenih mandata - i nakon 8 godina vlasti - veliki je rezultat i potvrda da je naša Vlada radila dobro te u interesu države i građana.

A pritom smo razbili mit raznih lijevih političara i analitičara o tome da nam ne odgovara visoka izlaznost.

A A A