Vijesti
22. 4. 2024.

Najjača lista za novu izbornu pobjedu HDZ-a - stranke koja je najviše napravila za europski prosperitet Hrvatske!

(VIDEO & PHOTO) Nacionalni odbor HDZ-a jednoglasno je usvojio našu kandidacijsku listu za izbor članova u Europski parlament. 1. Andrej Plenković 2. Dubravka Šuica 3. Davor Ivo Stier 4. Karlo Ressler 5. Nikolina Brnjac 6. Željana Zovko 7. Sunčana Glavak 8. Tomislav Sokol 9. Marko Pavić 10. Ante Mihanović 11. Danijel Marušić 12. Marijana Petir. Također, prihvatio je kandidaturu Gordana Jandrokovića za predsjednika Hrvatskog sabora (i) u idućem sazivu.

Moja je namjera biti hrvatski premijer u 3. mandatu, a osobno predvodim listu HDZ-a na izborima za Europski parlament kako bismo naglasili koliko su nam europska pitanja važna - istaknuo je Andrej Plenković nakon sjednice Nacionalnog odbora HDZ-a.

Bit ću premijer dokle god to hrvatski narod bude htio. Imam i snage i energije i entuzijazma kao prvog dana!

Još jači u Europskoj uniji!

To je pobjednička lista stranke koja je najviše napravila za europski prosperitet Hrvatske - nastavio je:

- To je lista onih koji aktivno zastupaju nacionalne interese u Strasbourgu i Bruxellesu te stvarno rade za Hrvatsku - da naša zemlja bude još jača u Europskoj uniji.

Za razliku od onih koji bi izolirali zemlju & odveli je u kaos, nestabilnost i regresiju, nudim vam sigurnu, pouzdanu, još jaču i utjecajniju Hrvatsku!

Moderni suverenizam

Politikom modernog suverenizma koristimo osnaženi međunarodni položaj Hrvatske na dobrobit svih građana i nacionalne ekonomije - zaključio je predsjednik HDZ-a i Vlade RH:

- Članstvom u Schengenskom prostoru i europodručju pozicionirali smo Lijepu Našu ondje gdje i pripada povijesno i civilizacijski - u samu jezgru Europe i demokratskog Zapada.

Pozdrav baćuški Milanoviću & ostalim proruskim izolacionistima: Još 984,5 milijuna € EU novca za daljnji rast i razvoj zemlje!

KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Plenkovićevu konferenciju za medije možete u cijelosti pogledati i poslušati …

… a njegove odgovore na novinarska pitanja o formiranju parlamentarne većine i nove Vlade RH donosimo u zasebnom članku.

A A A