Vijesti
24. 4. 2024.

I to je ono što proturazvojna ljevica želi zaustaviti: Najveća prosječna isplaćena neto plaća u povijesti & 2. najbrži rast BDP-a u cijelom EU-u!

Prema revidiranim podacima Državnog zavoda za statistiku, RH je u 2023. ostvarila realni gospodarski rast od 3,1%! Prosječna plaća, također prema DSZ-u, probila je pak novi rekord svih vremena - u veljači 2024. porasla je na 1.248 €. Što je povećanje od 9 € u odnosu na siječanj. U odnosu na veljaču prošle godine, nominalno je viša za 12,8%, a realno za čak 8,4%. I treća lijepa vijest: Svjetska banka je najavila da će naš gospodarski rast u 2024. iznositi 3% - bit će oko 5 puta viši od prosjeka EU-a! 

Od listopada 2016. naovamo neto prosječna plaća porasla je za čak 499 €, a u SDP-ovu mandatu za samo - 24 €! I to je ta ključna razlika.

Na sreću, Hrvatska će i u 2024. nastaviti rasti - nema povratka na staro i loše, na SDP-ovu pustoš, na spaljenu zemlju i piromana Milanovića! 

Sastavit ćemo saborsku većinu - spriječiti gubitnike da glume pobjednike!

PLENKOVIĆ: Nastavljamo povećavati plaće & jačati gospodarstvo!

Izražavajući zadovoljstvo podacima i DSZ-a i Svjetske banke, premijer Andrej Plenković istaknuo je da je naša Vlada pravodobno reagirala u svim krizama te snažnim paketima mjera zaštitila građane i nacionalnu ekonomiju:

- Pritom je Hrvatska, unatoč svim izazovima s kojima se morala suočiti, dosegla 76% prosjeka razvijenosti EU-a! 

I u idućem ćemo mandatu pouzdano i sigurno povećavati plaće i jačati nacionalnu ekonomiju! - zaključio je predsjednik Vlade RH i HDZ-a.

WORLD BANK: Čemu RH može zahvaliti ovako snažni rast?

Kako ističe Svjetska banka (World Bank), snažni gospodarski rast Hrvatske ove godine bit će rezultat sljedećih 8 ekonomskih činjenica:

  • daljnje i veliko povećanje plaća (realnog dohotka);
  • najveći broj radnih mjesta u povijesti i propulzivno tržište rada;
  • rekordno povlačenje europskog novca;
  • učvršćena otpornost naše nacionalne ekonomije nakon globalnih kriza;
  • brzonapredujući turizam i izvan ljetne sezone;
  • poticajna fiskalna politika;
  • stabilni rast osobne potrošnje građana;
  • prelijevanje pozitivnih kretanja iz 2023. - kada je RH također rasla daleko iznad EU prosjeka. 

Za razliku od onih koji bi izolirali zemlju & odveli je u kaos, nestabilnost i regresiju, nudim vam sigurnu, pouzdanu, još jaču i utjecajniju Hrvatsku!

HABIJAN: Da, Hrvatska će i dalje rasti! 

Komentirajući najnovije brojke DSZ-a i Svjetske banke, ministar gospodarstva Damir Habijan napomenuo je da iza naše Vlade stoje konkretna, mjerljiva, opipljiva postignuća:

- A obzirom da je HDZ uvjerljivo pobijedio na parlamentarnim izborima, može se konstatirati da su Hrvati honorirali te naše uspjehe, ali i prepoznali Izborni program „Za sve izazove“.

Očekujem da ćemo ubrzo sastaviti parlamentarnu većinu i dobiti novu Vladu - dodao je Habijan - koja će i u 3. mandatu premijera Plenkovića nastaviti s politikom rasta i razvoja Hrvatske: 

- Koja će i dalje konzistentno podizati plaće, mirovine, BDP i zaposlenost. Zemlji su potrebne stabilnost i sigurnost, posebice u ovim zahtjevnim globalnim okolnostima. 

U sljedećem mandatu ispunit ćemo i više od onog što najavljujemo. Obećaj manje, isporuči više - to je bio naš način rada i u proteklih 8 godina!

A A A