Vijesti
6. 5. 2024.

Grbin? Život je takav, gubitnici snose konsekvence

(VIDEO) PHDZ/PVRH Andrej Plenković nakon Šireg predsjedništva HDZ-a: Poraženi su počeli polagano „shvaćati“ da su - poraženi. Milanovićev netjak Grbin, doduše, još se otima, nasrtajima na HDZ pokušava skrenuti pažnju sa svog debakla, ali će mu sami SDP-ovci pomoći da se lakše suoči s tom činjenicom. A pomagat će mu iz dana u dan sve više i više da ode na neku manje intenzivnu, zahtjevnu dužnost. Da ode u političku polupenziju. Bit će treći predsjednik SDP-a zaredom koji zbog izbornog poraza pada s te pozicije.

Mastermind Afere „Geodezija“ bio je predsjednik SDP-a u Velikoj Gorici i kandidat partije za zagrebačkog župana - također je naglasio predsjednik HDZ-a i Vlade RH nakon sastanka nacionalnog vodstva naše stranke:

- Korumpirani SDP ima brvno u oku, no on se i dalje, u nemoći i očaju, agresivno i bezobrazno nabacuje blatom na nas. Ništa mu to dobrog neće donijeti. Teško poraženi gubitnici i dalje napadaju pobjednike.

I korumpirani i licemjerni

SDP-ovci, međutim, nisu samo korumpirani, nego i licemjerni - nastavio je Andrej Plenković:

- Skandaliziraju se zbog naših pregovora s Domovinskim pokretom, nariču nad „skretanjem Hrvatske udesno“, a do jučer su isticali da su im DP-ovci prihvatljivi partneri, govorili da „vide iskru u njihovim očima“ dok su im nudili koaliciju.

Konferenciju za medije možete pogledati i poslušati u cijelosti, a u nastavku izdvajamo još nekoliko naglasaka iz Plenkovićeve izjave i njegovih odgovora na novinarska pitanja:

Milanović se pravi grbav

Grbinov stric i Kršitelj Ustava sada tvrdi da uopće nije bio SDP-ov kandidat za premijera. Pravi se kao da ni najmanje nije imao veze s izborima, kao da i sam nije teško poražen. Ali, umjesto da bude izložen baražnoj vatri zbog protuustavnog djelovanja i bezakonja, on mirno komentira društvene događaje.

Novi korak prema formiranju većine

Danas smo održali sastanak sa svim koleg(ic)ama koji su na izborima nastupili zajedno s nama. Riječ je o zastupnicima HSLS-a, HSU-a, HNS-a i HDS-a te gospođi Marijani Petir. Svih njih šestero daje mi punu podršku kao budućem mandataru.

I pregovori s DP-om idu u dobrom smjeru. Vjerujem da ćemo nakon sastanka u utorak napraviti još jedan korak prema formiranju saborske većine i stabilne Vlade u našem 3. mandatu. Već sada imamo više od 76 zastupnika koji su nas spremni podržati.

Resori u budućoj Vladi? Malo ste nestrpljivi.

Zaštita standarda

Znatno jeftiniji naftni derivati? Kako smo i obećali, nastavljamo subvencionirati cijene goriva te struje i plina za kućanstva. Nastavljamo štititi životni standard hrvatskog čovjeka.

Sniženje cijena SVIH naftnih derivata!

A A A