Vijesti
2. 5. 2024.

33. godišnjica masakra 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu

Stipan Bošnjak (1955.), Antun Grbavac (1961.), Josip Culej (1966.), Mladen Šarić (1965.), Zdenko Perica (1965.), Zoran Grašić (1969.), Ivica Vučić (1961.), Luka Crnković (1970.), Marinko Petrušić (1966.), Janko Čović (1965.), Željko Hrala (1968.) i Mladen Čatić (1971.). Počivali u miru Božjem. U ime Vlade RH vijence su položili i svijeće zapalili potpredsjednici Davor Božinović i Ivan Anušić, a izaslanstvo Hrvatskog sabora predvodio je PHS Gordan Jandroković.

Hrvatski redarstvenici tog su 2. svibnja 1991. mučki ubijeni iz zasjede nakon što su došli izbaviti dvojicu kolega koje su tijekom redovite ophodnje zarobili srpski odmetnici.

DA SE NIKADA NE ZABORAVI!

Komemoracija je započela, kao svake godine, čitanjem imena likvidiranih pripadnika vinkovačke Specijalne policije kod 12 čempresa na ulazu u Borovo Selo, otkud je krenuo mimohod do spomen-obilježja.

Jandroković: Njegovati istinu o pravednome Domovinskom ratu

Žrtva koju je 12 hrvatskih redarstvenika podnijelo za Domovinu ne smije nikada biti zaboravljena. Iznimno je važno, osobito zbog mlađih generacija, sustavno njegovati kulturu sjećanja na istinu o pravednome Domovinskom ratu.

Predsjednik Sabora Jandroković predvodio izaslanstvo Hrvatskoga sabora u Borovu Selu u povodu obilježavanja 33. obljetnice pogibije dvanaest redarstvenika

Božinović: Najdublje poštovanje, trajna zahvalnost

S najdubljim poštovanjem prisjećamo se 12 redarstvenika i svih hrvatskih branitelja koji su život položili na Oltar Domovine. Ali se - s iznimnim ponosom - prisjećamo i snage hrvatskog naroda kada je bilo potrebno obraniti istinu i pravdu.

U Borovu svečano obilježena 33. obljetnica stradavanja dvanaestorice hrvatskih redarstvenika

Anušić: Imena zauvijek upisana u povijest stvaranja Hrvatske

Ovaj stravični zločin još je snažnije povezao Hrvate u želji za slobodom. Danas smo svojim herojima još jednom odali počast na žrtvi i iskazali zahvalnost na doprinosu u obrani Domovine. Njihova će imena zauvijek biti upisana u povijest stvaranja samostalne i suverene Hrvatske!

Ministar Anušić na 33. obljetnici stradavanja dvanaestorice hrvatskih redarstvenika u Borovu – Memorijal 12 redarstvenika

A A A