Vijesti
24. 5. 2024.

Za razliku od štetočinske ljevice, borimo se ZA naše ribare! ZA razvoj otoka & još europskog novca za ravnomjerni razvoj svih dijelova Hrvatske!

(VIDEO) Željana Zovko i Ante Mihanović: Jasno se zauzimamo za male ribare, za našu hranu i način života, za sve ono što Dalmaciju čini posebnom i toliko privlačnom za turiste. S druge strane, i dalje ćemo se suprotstavljati ljevičarskim politikama uvoza ribe - što, nažalost, podupire SDP. * U ovih 11 godina pokazali smo da doista znamo koristiti EU fondove. Učinkovito i pametno! Naša se Vlada izborila za 25 milijardi eura za desetljeće razvoja, a zahvaljujući premijeru Plenkoviću Hrvatska je uvrštena na čak 4 europska koridora!

Naši kandidati na izborima za Europski parlament predstavili su na konferenciji za medije u Splitu ključne točke Programa „Hrvatska: snažna i važna“ koje se odnose na ribarstvo i korištenje EU sredstava u svrhu ravnomjernog regionalnog razvoja Hrvatske. 

ZOVKO: SDP-ovci protiv hrvatskih ribara!

HDZ se u Europskom parlamentu zalaže za održivu ribarstvenu politiku koja će ići u korak sa zelenim politikama. Štitimo naše male ribare i sve ono za što Dalmaciju čini posebnom, što našu hranu čini zdravom, što naš način života čini toliko privlačnim za turiste. Moramo štititi našu poljoprivredu i naše ribarstvo, ali istodobno povećavati izvoz proizvoda i znanja.

3,8 milijardi €! Za toliko smo se europskog novca izborili za razvoj hrvatske poljoprivrede u ovom desetljeću!

O notornom Predragu Matiću 

U EP-u ćemo se i dalje suprotstavljati lijevim politikama i ideologijama uvoza ribe iz trećih zemalja. U Splitu smo ugostili predsjednicu Europske komisije Ursulu von der Leyen i zato da pokažemo da socijalist Frans Timmermans - koji je gurao takve politike nauštrb hrvatskih ribara - zapravo radi na štetu našeg gospodarstva. A sve to podržavaju SDP-ovi kandidati, najglasnije notorni Predrag Matić.

Zajedno, rame uz rame! Sve što radimo, radimo kako bi Hrvatska bila još snažnija, još važnija, još utjecajnija!

MIHANOVIĆ: U plusu 14,6 milijardi eura!

U Hrvatskoj nema općine, grada ili županije u kojoj se nešto ne gradi ili ne obnavlja iz europskih fondova. Naša se Vlada izborila za 25 milijardi eura za desetljeće razvoja. Tim sredstvima podižemo i produktivnost i konkurentnost. 

U ovih 11 godina članstva u EU-u pokazali smo da zaista znamo koristiti europska sredstva - naša je zemlja u plusu 14,6 milijardi eura. Toliko smo više primili iz EU proračuna nego što smo u nj uplatili! 

Uz rekordnih 25 milijardi € EU novca za desetljeće razvoja, Hrvatsku očekuje daljnji rast BDP-a, daljnji pad javnog duga & daljnje povećanje primanja!

Brdsko-planinska područja & otoci

Osobiti naglasak stavljamo i na posebnosti unutar Lijepe Naše, na naša brdsko-planinska i potpomognuta područja - gdje ćemo kroz ITU mehanizme uložiti više od 680 milijuna eura. Fokus je, naravno, i na razvoju otoka. U tu svrhu planiramo uložiti dodatnih 150 milijuna eura. 

U proteklih 7 godina uložili smo 3 milijarde € u hrvatske otoke - Nastavljamo raditi na podizanju kvalitete života naših otočanki i otočana!

Hrvatska na čak 4 europska koridora!

Hrvatska je prema prvotnom prijedlogu transeuropske prometne mreže bila uvrštena u dva koridora - mediteranski i Rajna Dunav. Zahvaljujući lobiranju Vlade RH i premijera Andreja Plenkovića, međutim, ipak smo ušli u još dva prometna koridora: Istočni Mediteran-Zapadni Balkan i Baltičko more-Jadransko more. Hrvatska je, uz Njemačku, jedina članica EU-a koja se nalazi na čak 4 koridora!

Povijesni dan za prometnu povezanost - RH uvrštena na dodatna dva europska koridora, od kojih je baltičko-jadranski produžen sve do Splita!

Koridor Baltičko more-Jadransko more posebno je važan za Dalmaciju, jer ćemo u njegovom okviru moći osigurati sredstva za obnovu željezničke pruge iz Splita do Zagreba. Mnogo to znači i za ruralne krajeve kroz koje ta pruga prolazi.

A A A