Vijesti
2. 6. 2024.

VIDEO SPOT: U Europsku uniju ušli smo među zadnjima, a danas je Hrvatska po rastu među prvima!

„Pokazali smo da u Hrvatskoj znamo braniti europske vrijednosti, a u Bruxellesu nacionalne interese. Naš snažni rast tek je početak, a nastavak slijedi 9. lipnja. I zato iziđimo na izbore!“ - pozvao je predsjednik HDZ-a i Vlade RH. Osim što se ususret izborima za Europski parlament emitira TV spot, Andrej Plenković je na svojim kanalima započeo i s programskim objavama. Prve dvije odnose se na ravnomjerni regionalni razvoj i moderni suverenizam - kojim nikad čvršći međunarodni položaj RH koristimo na dobrobit svih građana. Hrvatska će biti još snažnija i važnija!

Ovo je tek početak. Nastavljamo povećavati plaće, BDP i zaposlenost!     

RAVNOMJERNI REGIONALNI RAZVOJ

Ravnomjerni regionalni razvoj jedna je od okosnica naših politika. Osigurali smo velikih 25 milijardi € europskih sredstava za brži i učinkovitiji razvoj svih krajeva Lijepe Naše, cjelovitu i konstrukcijsku obnovu od potresa te brži oporavak i otpornost hrvatskog gospodarstva od kriza. 

Cilj - 82% prosjeka razvijenosti EU-a

Prognoze rasta hrvatskog BDP-a od strane svih međunarodnih institucija, povijesni rast plaća, znatno ojačani kreditni rejting, rekordni rast zaposlenosti i najmanja nezaposlenost ikada otvaraju put našem cilju o dostizanju 82% prosjeka razvijenosti Europske unije do kraja 3. mandata!

Hrvatsko gospodarstvo u 1. tromjesečju 2024. strelovito poraslo - za 3,9% na godišnjoj razini! Najbrži je to rast u Europskoj uniji!

Više sredstava za koheziju i poljoprivredu

Kod donošenja novoga europskog proračuna zauzimat ćemo se za hrvatske nacionalne prioritete. Inzistirat ćemo na adekvatnoj razini sredstava za kohezijsku i poljoprivrednu politiku kako bi Hrvatska još brže hvatala korak s najrazvijenijim državama članicama, a pritom voditi računa o razvojnim prioritetima svakog dijela Hrvatske. 

To ćemo i ostvariti uz dokazane kandidate s liste broj 5, uz vašu potporu na europskim izborima 9. lipnja!

MODERNI HRVATSKI SUVERENIZAM

Prvi prioritet našega europskog programa jest snažnija Hrvatska u jezgri Europske unije. Članstvo u Europskoj uniji najbolji je okvir za razvoj i međunarodno pozicioniranje, a ulasci u Schengenski prostor i europodručje polazište za konkurentniju, utjecajniju i otporniju Hrvatsku. 

Nakon niza postignuća u proteklih 8 godina, i u 3. mandatu nastavljamo podizati životni standard!

Djelotvorno promicanje nacionalnih interesa 

Na konceptu modernog hrvatskog suverenizma osigurat ćemo sinergiju djelovanja Vlade RH, zastupnika u Europskom parlamentu te svih razina vlasti - kako bismo djelotvorno promicali nacionalne interese, osigurali brži razvoj gospodarstva i veću kvalitetu života građana. 

Ponosni na hrvatski identitet, kulturu i jezik, ugradit ćemo hrvatske nacionalne prioritete u Strateški program Europske unije za razdoblje do 2029. godine.

ILI NASTAVAK RASTA ILI PROTURAZVOJNI DETUĐMANIZATORI

Izbor je jednostavan: ili Hrvatska koja štiti svoje vrijednosti te uz golema europska sredstva raste ondje gdje i pripada, u samom srcu demokratskog Zapada i EU-a, ili međunarodno izolirana Hrvatska u kojoj će baćuška Milanović i njegova natražna, detuđmanizatorska ljevica ponovno uništavati radna mjesta, rezati plaće, urušavati pobjedničku Hrvatsku vojsku te pljuvati po Danu državnosti i simbolima hrvatske države.

Milanović & njegovi poslušnici s natražne ljevice opet su demonstrirali svoju politiku detuđmanizacije!

A A A