Vijesti
4. 6. 2024.

Hrvati su razgrabili (i) nove trezorske zapise!

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH na druženju s građanima u Vinkovcima prenio je javnosti lijepu vijest: hrvatski građani investirali su u novo izdanje „trezoraca“ znatno više od ciljanih 900 milijuna eura. Uplatili su čak 1,02 milijardi! „Povjerenje koje poklanjaju državnim financijama i smjeru kojim vodimo Hrvatsku veća nam je nagrada, veće priznanje nego poboljšana ocjena bilo koje svjetske agencije za kreditni rejting!“ - poručio je Andrej Plenković.

Da je Ministarstvo financija htjelo, iznos uloženog novca u nove trezorske zapise bio bi i veći s obzirom na golemi interes naših sugrađana - naglasio je hrvatski premijer:

- S pravom sigurni u ekonomsku i socijalnu stabilnost zemlje i ohrabreni vrlo snažnim, a kontinuiranim gospodarskim rastom Hrvatske, iskoristili su priliku koju im je Vlada RH iznova ponudila.

Hrvatski građani opet će moći oplemeniti svoju štednju s daleko povoljnijom kamatom nego da novac drže u komercijalnim bankama!

A mi smo im ponudili da izvuku svoju štednju s računa i da je ulaganjem u vrijednosne papire države oplemene s prinosom od 3,65-3,75%, s daleko većom kamatom nego u komercijalnim bankama! - dodao je Andrej Plenković na druženju u vinkovcima.

Izazov za bankare

Sjajni odaziv za upis „trezoraca“ - napomenuo je - stoga je i izazov za bankare:

- Trebali bi se zapitati jesu li njihove kamatne stope dovoljno atraktivne.

Nakon vrlo uspješnih narodnih obveznica, Hrvati su i u „trezorcima“ prepoznali priliku da bez rizika oplemene svoju štednju!

U pripremi nova izdanja

U nešto više od godinu dana ovo su već 4. državne vrijednosnice koje su Hrvati mogli kupiti - kazao je na kraju predsjednik Vlade RH i HDZ-a:

- I ne da su ih kupili, nego su ih razgrabili! Već sada pripremamo nova izdanja.

Narod je Troskotu dao otkaz, hrvatski građani s indignacijom su odbacili njegov pokušaj da opstruira projekt narodnih obveznica!

A A A