Vijesti
6. 6. 2024.

Narodnjačko-demokršćanske stranke desnog centra - brana pred radikalizmom i slijeva i zdesna!

(VIDEO) PHS Gordan Jandroković: Optimist sam, uvjeren sam da će se u nedjelju potvrditi rezultati svih istraživanja - da će HDZ uvjerljivo pobijediti na europskim izborima te osvojiti više mandata nego prošli put! A time i spriječiti daljnje jačanje radikala, populističkih snaga. Imamo vrlo kvalitetnu listu, u Europski parlament trebaju ići ljudi koji dobro poznaju način funkcioniranja i odnose snaga u EU-u. A upravo HDZ-ova lista, predvođena premijerom Andrejem Plenkovićem, takve ljude ima! 

Pozivam sugrađane da u što većem broju 6. lipnja iziđu na birališta i da svoj glas daju našim dokazanim kandidatima! - poručio je predsjednik Hrvatskog sabora na konferenciji za medije u Zagrebu na temu nadolazećih europskih izbora:

- Usudio bih se reći da su ovo najvažniji izbori za Europski parlament otkad je Hrvatska članica Europske unije. Oko nas bijesne dva velika rata, u Ukrajini i na Bliskom istoku, što utječe na političku, ekonomsku i energetsku situaciju u Europi te prijeti stabilnosti naših društava. 

Tradicionalne vrijednosti, ali i one europske i demokratske 

Rastu populističke snage, jača radikalizam i slijeva i zdesna - nastavio je Gordan Jandroković:

- Stoga je bitno da pobijede narodnjačko-demokršćanske stranke desnog centra koje njeguju tradicionalne vrijednosti, obiteljske i domoljubne, ali istodobno i one europske i demokratske - temeljene na načelima kršćanske solidarnosti, supsidijarnosti, tržišnog gospodarstva, pravne države i zaštite ljudskih prava. 

Ili HDZ koji će u EU-u braniti nacionalne interese i vrijednosti ili Milanovićeva natražna sljedba koja korača pod jugokomunističkom zastavom!

Poraziti fejk kandidate 

Osim što je važno spriječiti daljnje jačanje radikala, mnogo je tu i fejk kandidata koji u pozadini imaju samo vlastite interese - dodao je:

- O njima 5 godina u Europskom parlamentu ništa nismo čuli, ali su se sada opet pojavili prodajući ljudima neostvariva rješenja i nerealne priče. Bilo bi dobro da sve te i takve porazimo na izborima.

Da, bilo bi dobro da priliku za zastupanje nacionalnih interesa u Strasbourgu i Bruxellesu dobiju oni koji to doista i žele i znaju, a to su HDZ-ovi kandidati! - zaključio je PHS Jandroković.

JUGOSLAVENSKA ZASTAVA VEĆI JE PROBLEM

Upitan za pogrešku koja se potkrala na jumbo plakatu Domovinskog pokreta („IDEOLOGODIJA“), Jandroković je kratko odgovorio:

- Jugoslavenska komunistička zastava na Paradi ponosa čini mi se većim problemom za hrvatsko društvo od tipfelera na plakatu DP-a.

A A A