Vijesti
6. 6. 2024.

S obzirom na svoja nedvojbena postignuća, HDZ jedini ima argumente poručiti - Da, Hrvatska je danas snažna i važna u EU-u!

(VIDEO) Nositelj liste HDZ-a Andrej Plenković iz Rijeke: Bitno je tko će se u Europskom parlamentu boriti za nacionalne interese, za još veća EU sredstva i za još više razvojno-socijalnih projekata za Lijepu Našu. Hrvati imaju priliku oblikovati europsku budućnost, što je još važnije ako znamo da se 80% EU zakona implementira u pravni sustav RH i time izravno utječe na život svih nas. Zato pozivam sugrađane da u što većem broju iziđu na birališta. Na parlamentarnim izborima 17. travnja uvjerljivo smo dobili 1. poluvrijeme, a isti će ishod biti i u 2. - u nedjelju 9. lipnja!

„U dva mandata ne samo da smo izvukli Hrvatsku iz SDP-ove ekonomske agonije, nego smo i podigli broj zaposlenih za 280.000 te povećali plaće na najvišu razinu u povijesti, i to unatoč svim izvanjskim krizama s kojima smo se morali suočiti!“ - poručio je Andrej Plenković na predizbornom skupu HDZ-a na Gatu Karoline Riječke:

- Na tome, međutim, ne namjeravamo stati. U 3. mandatu u Banskim dvorima učinit ćemo Hrvatsku još snažnijom i važnijom, još utjecajnijom, prosperitetnijom i razvijenijom zemljom! 

Izdvajamo i ostale naglaske iz govora predsjednika naše stranke i naše Vlade: 

Obnovit ćemo povjerenje hrvatskog naroda

S obzirom na neupitne uspjehe, s obzirom na rekordna europska sredstva koja povlačimo za rast i razvoj Hrvatske, za ulaganja u prometnu, energetsku, zdravstvenu, obrazovnu i poduzetničku infrastrukturu, čvrsto sam uvjeren da ćemo ponovno zadobiti povjerenje sugrađana.

Vjerujem da će Hrvati izabrati dokazane ljude s liste HDZ-a, ljude koji znaju zastupati nacionalne interese i koji će zahvaljujući svojim kompetencijama moći ostvariti sinergiju s Vladom.

U 5 godina ni pisma ni razglednice 

Jer, kvalitetno zastupati nacionalne interese ne mogu baš svi, a posebno ne oni koji ne znaju ništa o funkcioniranju EU institucija i o načinu donošenja odluka, onima koji za Hrvatsku nisu učinili ništa u Europskom parlamentu. 

U 5 godina od njih ni pisma ni razglednice, neki su čak i radili protiv interesa vlastite zemlje, no sada su odjednom glasni te nude neka prijeka rješenja i neostvariva obećanja. Ali, hrvatski narod to dobro vidi - tim i takvima uskratit će glas!

Ljevici u ovih 8 godina ništa nije upalilo, ali ništa nije naučila iz dosadašnjih poraza!

LNG unatoč SDP-ovoj opstrukciji

Prije ovog skupa Oleg (Butković) i ja obišli smo LNG terminal u Omišlju. Kada smo unatoč svim SDP-ovim otporima pokrenuli taj strateški projekt, pokazali smo da znamo anticipirati što bi se moglo dogoditi, a dogodila se, nažalost, brutalna ruska agresija na Ukrajinu koja je prouzročila globalnu energetske krizu. 

Proširenjem kapaciteta LNG terminala Hrvatska postaje energetsko čvorište za središnju Europu! I to, još bolje, uz pomoć EU sredstava!

Zahvaljujući našoj dalekosežnoj odluci i upravo tom terminalu, međutim, osigurali smo alternativnu opskrbu plinom za hrvatska kućanstva i gospodarstvo. A što je još bolje, to smo učinili uz pomoć EU sredstava, s kojima ćemo napraviti još jedan strateški iskorak - pozicionirati Hrvatsku kao energetsko čvorište za srednju Europu. 

Da, to postignuće zorno oslikava naš Izborni program “Hrvatska - snažna i važna” i sve prednosti članstva u EU-u!

LIVE STREAM 

Cijeli predizborni skup u Rijeci - na kojem su sudjelovali svi kandidati s pobjedničke liste HDZ-a - izravno smo prenosili na našem Facebooku i X-u. 

A A A