Vijesti
7. 6. 2024.

Učinili smo Hrvatsku znatno snažnijom, važnijom, utjecajnijom & razvijenijom nego prije 8 godina. U našem 3. mandatu slijede novi iskoraci!

Zagreb, Klovićevi dvori. Završni predizborni skup za EU izbore. Andrej Plenković, nositelj liste HDZ-a: Hrvatska je jača, otpornija, agilnija i u ekonomskom i u socijalnom i u obrambenom smislu nego 2016. godine. U dva prijašnja mandata ostvarili smo golema postignuća, ispunili obećanja. Nema segmenta u kojem Lijepa Naša nije napredovala, u kojem ne hvata korak sa zemljama zapadne Europe! Stoga u 2. poluvremenu ove utakmice, nakon slavlja s 19 razlike na parlamentarnim izborima, 9. lipnja puni samopouzdanja idemo po još jednu uvjerljivu pobjedu!

Snaga. Zajedništvo. Iskustvo. Znanje. Postignuća. Pouzdanost. Sigurnost i stabilnost. Riječju - pobjeda!

Donosimo i ostale naglaske iz govora predsjednika HDZ-a i Vlade RH Andreja Plenkovića:

Nitko drugi nema ovako moćni tim!

Na našoj pobjedničkoj listi br. 5 nalaze se četvero aktualnih europarlamentaraca, a četvero bivših, troje bivših ministara, šestero kandidata koji su izabrani u Hrvatski sabor, prvi čovjek Hrvatske zajednice županija, potpredsjednica Europske komisije i ja kao premijer.

Ovakav dokazani sastav, i da hoće, ne može predstaviti nijedna druga stranka u Hrvatskoj! Ovakav tim ne može složiti nitko osim nas!

Zemlja ide u dobrom smjeru!

Nijedna se druga stranka ne može, i da hoće, pohvaliti ni postignućima kakva iza sebe ima HDZ, postignućima koja su promijenila Hrvatsku na bolje!

Izgradili smo Pelješki most i LNG terminal, jedina smo država koja je istog dana uspjela ući i u Schengen i u europodručje, i to prije prije Bugarske i Rumunjske - premda smo u taj proces krenuli godinama kasnije. A to može samo država kojom se odgovorno upravlja i koja ide u dobrom smjeru!

VIDEO SPOT: U Europsku uniju ušli smo među zadnjima, a danas je Hrvatska po rastu među prvima!

Hrvatska bi pak u ožujku 2026. trebala ući u OECD, organizaciju koja okuplja 28 najrazvijenijih i najuređenijih zemalja svijeta. Time ćemo ostvariti i taj strateški vanjskopolitički cilj te u potpunosti zaokružiti svoj međunarodni položaj.

Ljevica protiv nacionalnih interesa

HDZ-ovi zastupnici u Europskom parlamentu nisu se sramili boriti za nacionalne interese - za razliku od nekih drugih.

Ili ih se nije moglo čuti - jer u 5 godina ništa, baš ništa nisu predložili za svoju zemlju - ili su, još gore, lažnim optužbama na račun naše policije pokušali spriječiti ulazak Hrvatske u Schengenski prostor. No mi smo uspjeli usprkos i unatoč tim i takvima!

Uspjeli unatoč oporbenim opstrukcijama!

Unatoč SDP-ovim najavama, čak i priželjkivanjima, da će u koronakrizi „400.000 Hrvata dobiti otkaz“, mi smo ne samo očuvali radna mjesta, nego i povećali zaposlenost na najvišu razinu u povijesti. Hrvatska dana ima 290.000 zaposlenih više nego 2016. godine!

Uspjeli smo i izgraditi LNG terminal, a sjetimo se što je sve SDP izvodio kako bi zaustavio taj strateški projekt kojim je Hrvatska stekla energetsku neovisnost!

Proširenjem kapaciteta LNG terminala Hrvatska postaje energetsko čvorište za središnju Europu! I to, još bolje, uz pomoć EU sredstava!

Uspjeli smo i nabaviti 12 Rafalea, najmodernije višenamjenske borbene zrakoplove, osigurali smo da sva hrvatska djeca u svim osnovnim školama imaju besplatni prijevoz, besplatne udžbenike i besplatni obrok - premda zavidna i maliciozna ljevica tvrdi da je „Hrvatska na dnu“. A gdje je onda bila za vrijeme Milanovićeve Vlade nacionalne katastrofe?!!

Izađimo na izbore!

Da, nema segmenta u kojem Hrvatska ne napreduje, u kojem ne hvata korak s razvijenijim zemljama zapadne i srednje Europe!

Pozivam sve sugrađane da 9. lipnja izađu na europske izbore i daju glas za još snažniju i važniju, za još utjecajniju & razvijeniju Hrvatsku!

LIVE STREAM

Cijeli predizborni skup u Zagrebu - na kojem su sudjelovali svi kandidati s pobjedničke liste HDZ-a - izravno smo prenosili na našem Facebooku, X-u i Youtubeu.

A A A