Vijesti
7. 6. 2024.

Stigli su najnoviji podaci. Hrvatska ima 1.730.852 radnih mjesta - oko 291.000 više nego na kraju SDP-ove Vlade!

(VIDEO) Završna konferencija za medije uoči EU izbora. Andrej Plenković, nositelj liste HDZ-a: Ovakav enormni napredak najbolje svjedoči koliko smo ojačali nacionalnu ekonomiju otkad smo preuzeli ključeve Banskih dvora. Uz rekordnu zaposlenost, bilježimo i najnižu nezaposlenost u povijesti - oko 85.000 ljudi. U prošlih 8 godina povećali smo prosječnu plaću za 577 €, sa 749 na 1.326, a u iduće 4 podići ćemo je na najmanje 1.600. A znate li koliko je porasla u SDP-ovom mandatu? Za „sjajna“ 24 €! Pozivam sugrađane da 9. lipnja odaberemo sigurni smjer snažne i važne Hrvatske u Europi!

U svojem 3. uzastopnom mandatu u Banskim dvorima ispunit ćemo obećanje i da će Hrvatska po stupnju razvoja dosegnuti 82% prosjeka Europske unije! - također je najavio Andrej Plenković na završnoj konferenciji za medije, u društvu sa svim kandidatkinjama i kandidatima s naše pobjedničke liste za EU izbore:

- Trenutačno smo na 76% prosjeka razvijenosti EU-a, a 2015. Hrvatska je bila na - 61%.

Najgori premijer u povijesti Milanović & njegov posrnuli SDP posljednji su koji bi ikome mogli dijeliti lekcije!

Donosimo i ostale naglaske iz uvodne izjave predsjednika HDZ-a i Vlade RH:

Najbolji kandidati …

Posljednji je dan kampanje za europske izbore, koji se održavaju u nedjelju 9. lipnja. Ovo su važni izbori - na njima se odlučuje tko će zastupati Hrvatsku u Europskom parlamentu, a to znači tko će odlučivati o raspodjeli golemog novca iz EU proračuna za naš daljnji rast te donositi zakone koji se izravno primjenjuju u našem pravnom sustavu i utječu na život svih hrvatskih ljudi. 

S obzirom na svoja nedvojbena postignuća, HDZ jedini ima argumente poručiti - Da, Hrvatska je danas snažna i važna u EU-u!

A upravo HDZ ima najbolje kandidate, kompetentne ljude s iskustvom, a ne one koji „zalutaju“ u EP i za Hrvatsku u pet godina ne učine ništa. Neki drugi, još gore, čak i rade protiv nacionalnih interesa - poput predstavnika ljevice koji su lažno optužujući hrvatsku graničnu policiju pokušavali spriječiti naš ulazak u Schengen. Itekako je važno, ponavljam, tko će dobiti mjesto u Bruxellesu.

… & najbolji program 

Imamo i najbolji Izborni program! "Hrvatska - snažna i važna" utjelovljuje naše vrijednosti narodnjaštva i demokršćanstva, domoljublja i državotvornosti. 

Ujedno, tim sloganom potvrđujemo nedvojbenu činjenicu - da je Hrvatska danas u znatno boljoj poziciji nego prije osam godina, ne samo ekonomski i socijalno. Ni naš utjecaj na međunarodnoj razini nikada nije bio ovako snažan kao sada. 

Hrvatska u samoj jezgri Europe

Razlika između HDZ-a i ostalih vidljiva je, međutim, ne samo po kvaliteti programa i kompetentnosti kandidata, nego i po velikim postignućima koja su iza nas. Pozicionirali smo Hrvatsku u dublju EU integraciju, u samu europsku jezgru (Schengen, europodručje, Europski stabilizacuijski mehanizam), a nadomak smo članstva u OECD. 

Učinili smo Hrvatsku znatno snažnijom, važnijom, utjecajnijom & razvijenijom nego prije 8 godina. U našem 3. mandatu slijede novi iskoraci!

Osigurali smo donedavno nezamislivih 25 milijardi € EU sredstava za razvoj Hrvatske i u brojnim krizama očuvali socijalnu koheziju. Istodobno, vodimo računa o našim tradicionalnim vrijednostima, o nacionalnom identitetu! 

Poziv sugrađanima

Na kraju, kao nositelj liste br. 5 želim našim sugrađanima poslati poruku da iziđu na ove izbore u što većem broju i da daju svoj glas onima koji će Hrvatsku nastaviti voditi u pravom smjeru u Europi! 

Teško da smo mogli i zamisliti bolji start 3. mandata. Nižu se lijepe vijesti - od povijesne zaposlenosti i rekordnih plaća do novih 3.700 mjesta u vrtićima i jeftinijih goriva!

KOJI SE TO SDP-ovac VRATIO IZ EP-a?

Na upit novinara o tezama da je "bruxelleski ćato", predsjednik Andrej Plenković je odgovorio da je tu "bezobraznu podvalu" izmislio Milanović: 

- A onda su ga počeli oponašati njegovi jataci. Pitam Milanovića i njegovu sljedbu koji se to SDP-ovac, poput mene i Davora Ive Stiera, vratio iz EP-a u Hrvatsku. Je li itko od njih ostavio europsku plaću i došao raditi za onu manju? Ne, jedini smo to učinili Stier i ja. 

LIVE STREAM

Na završnoj konferenciji za medije Plenković je odgovarao i na novinarska pitanja o suradnji s Domovinskim pokretom:
- Sve normalno funkcionira, poražena ljevica izmišlja.

Cijelu smo konferenciju izravno prenosili na našem Facebooku i X-u.

A A A