Vijesti
10. 6. 2024.

Pobjeda, pobjeda! ZA još snažniju, važniju & razvijeniju Hrvatsku!

(VIDEO & PHOTO) Andrej Plenković, nositelj liste HDZ-a na europskim izborima: Nakon slavlja na parlamentarnim izborima, lijepo je drugi put u samo mjesec i pol dana ponovno dočekati ovako uvjerljivu pobjedu! Hvala sugrađanima na povjerenju i potpori HDZ-u. Uspjeh je - sjajan! Osvojili smo 6 zastupničkih mjesta, što je pola od svih hrvatskih mandata u EP-u. To je i dva mandata više nego na izborima 2019. godine. Ponosni smo na brojna europska postignuća koja smo ostvarili za Lijepu Našu - nastavljamo graditi snažnu i utjecajnu Hrvatsku u EU-u!

Od 10-ak mandata više koje u Europskom parlamentu ima Europska pučka stranka (EPP), HDZ je donio čak dva - također je naglasio predsjednik HDZ-a i Vlade RH u svom govoru:

- Danas smo itekako pridonijeli i velikoj europskoj pobjedi naše narodnjačko-demokršćanske političke obitelji desnog centra!

Ili snažna i važna Hrvatska uz potporu EU-a i moćnog EPP-a ili ekonomski urušena i izolirana Hrvatska bez utjecaja i ičije konkretne pomoći!

Učinili smo Hrvatsku boljom

Zahvaljujem vam svima na uspjesima koja smo zajednički postigli na dobrobit Domovine i hrvatskog naroda! - poručio je Andrej Plenković dužnosnicima, članovima i simpatizerima naše stranke u stožeru HDZ-a:

- Hrvatsku smo učinili boljom i u ekonomskom i u socijalnom pogledu, a snažniju u onome međunarodnom. Šest mandata naša su „nagrada“ za ulazak u Schengen i europodručje, za Pelješki most i LNG terminal, za rekordne plaće i najveću zaposlenost u povijesti, za 2. cijev tunela Učke i 12 Rafaela koji čuvaju hrvatsko nebo!

Nastavljamo s predanim radom!

Puno je, međutim, još posla pred nama, od sutra nastavljamo s predanim radom - zaključio je predsjednik Plenković:

- Imamo sjajne ljude, veselim se suradnji s novim zastupnicama i zastupnicima i u Hrvatskom sabori i u EP-u. Zajedno, idemo dalje u nove pobjede - jedino i uvijek za našu vječnu Hrvatsku!

I dalje činimo sve kako bi se pozitivni ekonomski i socijalni trendovi nastavili! A nastavit će se!

LIVE STREAM

Plenkovićev pobjednički govor iz zagrebačkog Westina izravno smo prenosili na našem Facebooku i X-u.

HDZ-u POLOVICA MANDATA: 6 - 4 - 1 - 1

HDZ je s 34,6% (256.295 glasa) osvojio 6 zastupničkih mjesta, a SDP-ova lijeva koalicija s 25,96% (192.314) - 4.

Po mandat su dobili Domovinski pokret (8,82%/ 65.383) i tzv. Možemo (5,92%/ 43.890).

Blizu ulaska u EP bila je veliki liberalno-regionalno-socijaldemokratsko-manjinski savez (5,61%/ 41.606), a ugodnim iznenađenjem može se smatrati lista nezavisne kandidatkinje Nine Skočak (4,06%).

Potop populističkih osobenjaka

Ostali - potop! Najveći su gubitnici koalicija MOST-a, Hrvatskih suverenista i HSP-a (4,02%) te Pravo i pravda posrnulog demagoga Kolakušića i ništa boljeg Sinčića (2,99%).

Hrvati su očito umorni od šupljih priča populističkih osobenjaka, s tim da su Petrova i Grmoju kaznili i zbog toga što su do zadnjeg trenutka izvodili bijesne gliste pokušavajući dovesti SDP i Grbina na vlast nakon parlamentarnih izbora.

Kao bosi po trnju prošli su i ostali dežurni agresivci: OIP Karoline Vidović Krišto (1,37%), Radnička fronta (0,63%), Republika „premijera Vanđelića“ (0,14%) … Što su zaslužili, to su i dobili!

MEDVED, JANDROKOVIĆ, BOŽINOVIĆ, BAČIĆ

ZPHDZ Tomo Medved: Jasna je poruka hrvatskog naroda - opet je podržao HDZ! Opet je dao glas za snažnu i važnu Hrvatsku! A druga poruka? Naša stranka pobjeđuje i s velikom i s malom izlaznošću!

PHS Gordan Jandroković: Jako smo zadovoljni, HDZ je osvojio 50% mandata u EP-u! Hrvatski građani prepoznali su kvalitetu i rad naše stranke i Vlade RH. Opet smo uvjerljivi pobjednik!

PPVRH/PPHDZ Branko Bačić: Predsjednik Plenković vodi zemlju već u 3. uzastopnom mandatu, a ovom je pobjedom HDZ dodatno učvrstio svoju poziciju uvjerljivo najjače stranke.

PPVRH Davor Božinović: HDZ, predvođen predsjednikom Andrejem Plenkovićem, pobjeđuje u kontinuitetu. Hvala sugrađanima na povjerenju!

A A A