Vijesti
18. 6. 2024.

Hrvati su i na parlamentarnim i na europskim izborima rekli jasno NE detuđmanizatorima!

(VIDEO). Proslava 35. rođendana HDZ-a. Andrej Plenković: „Ili mi ili oni“, „Ili HDZ ili Hrvatska“, „Ili čovjek ili HDZ-ovac“… sve su to samo derivacije politike detuđmanizacije, nastavak djelovanja onih koji su Hrvatima - u želji za revizijom, pa i negacijom suvremene povijesti - bili oteli Dan državnosti 30. svibnja. Ali, mi smo ga vratili. Za razliku od njih, poštujemo povijesnu istinu, presudnu ulogu dr. Tuđmana i simbole hrvatske države! Zbog tih i takvih sa zadovoljstvom ću ponoviti današnji podatak: Hrvatska ima 1.739.000 radnih mjesta, čak 298.000 više nego na kraju Milanovićeve Vlade nacionalne katastrofe!

ŠIRE PREDSJEDNIŠTVO HDZ-a

Obilježavanje 35. obljetnice osnutka HDZ-a započeli smo - radno. Sjednicom Šireg predsjedništva naše stranke u Gundulićevoj.

Ima li ljepše vijesti za proslavu rođendana?

Na njoj je predsjednik HDZ-a i Vlade RH i otkrio najnoviji podatak Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o najvećoj zaposlenosti u povijesti Hrvatske:

- Prije 6 dana, 12. lipnja, Hrvatska je imala 1.737.000 radnih mjesta. Danas se broj popeo na 1.739.000! Mislim da nema te vijesti koja bi bila ljepša za današnju proslavu 35. rođendana HDZ-a!

Na veliku žalost proturazvojne ljevice, Hrvatska ima 296.000 zaposlenih više nego na kraju mandata SDP-ove Vlade!

Odličan start 3. mandata u Banskim dvorima

Ekonomski pokazatelji uistinu su odlični, bolji početak 3. mandata u Banskim dvorima teško da smo mogli i poželjeti - dodao je Andrej Plenković:

- Osim rekordne zaposlenosti, bilježimo i nikad manji broj nezaposlenih. Hrvatska i dalje snažno raste, u 2024. četiri puta brže od europskog prosjeka! Građani su nam i ukazali ponovno povjerenje kako bismo nastavili razvijati zemlju, kako bismo Hrvatsku učinili  još snažnijom, važnijom i prosperitetnijom!

ZAJEDNIČKA SJEDNICA S UTEMELJITELJIMA

Obilježavanje 35. obljetnice osnutka nastavili smo Zajedničkom sjednicom Predsjedništva HDZ-a i Nacionalnog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ (Hilton Garden Inn).

Kršitelji Ustava naišli na zid

U svom je govoru PHDZ/PVRH Plenković ponovio današnji podatak HZMO-a o čak 298.000 radnih mjesta više nego na kraju mandata SDP-ove Vlade te apostrofirao naše dvije uzastopne pobjede nad detuđmanizatorima:

- Kršili su Ustav i temeljna demokratska načela, izmišljali da je Hrvatska u „nezapamćenoj krizi“, tvrdili da „nikad nije bilo gore“, prijetili hapšenjima svima koji im se ne pokoravaju, htjeli porobiti neovisno pravosuđe, pokušavali proizvesti „izvanredno stanje“ u zemlji, izazvati nemire i nered. Naišli su, međutim, na zid mudrosti, razumnosti i političke zrelosti hrvatskog naroda!

Posebno mi je drago da u Europski parlament nisu prošli šarlatani. Hrvatski građani dali su crveni karton prodavačima magle!

35 godina postojanja - 35% potpore

Hrvati su i na parlamentarnim i na europskim izborima rekli jasno NE detuđmanizatorima! - nastavio je:

- HDZ je nakon 35 godina postojanja na 35% potpore, time se malo koja stranka u Europi može pohvaliti. Izbornim pobjedama pokazali smo žilavost, snagu i podršku naroda. Uspješno pariramo i ljevici, koja praktički negira sva postignuća prvoga hrvatskog predsjednika.

Ponosni na dr. Franju Tuđmana i s čvrstim osloncem u njegovoj baštini, HDZ i u izmijenjenim globalnim okolnostima nastavlja ostvarivati strateške ciljeve - zaključio je predsjednik Plenković:

- Naša je odgovornost i dandanas, svakog dana, iskazivati snagu i zajedništvo u borbi za daljnji napredak Hrvatske!

LIVE STREAM: Šeks, Šimrak, Kapulica

Na Zajedničko sjednici govorili su i predsjednik Nacionalnog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Vladimir Šeks, predsjednik Mladeži HDZ-a Maksimilijan Šimrak te prvi čovjek ZUFT-a i savjetnik PHDZ Plenkovića Mario Kapulica.

Šeks: "Predvođen vizionarom i strategom koji je znao prepoznati znakove vremena, HDZ je jedina stranka i jedini nacionalni pokret koji su u cjelokupnoj hrvatskoj povijesti uspjeli ostvariti čežnje za suverenom i nezavisnom državom“.

Šimrak: „Želim istaknuti koliko mladi poštuju doprinos utemeljitelja stvaranju hrvatske države. Za nas to nije samo povijest, to je temelj na kojem gradimo budućnost. Njegujemo te vrijednosti, ali isto tako, u sinergiji mladosti i iskustva, radimo na modernizaciji HDZ-a i njegovoj prilagodbi novim izazovima.

Kapulica: „Osnovali smo stranku koja je u brzo postala oslonac narodu, čije su se riječi osluškivale. I danas predano radimo za svoj narod, vodeći se načelom da je sve što je dobro za hrvatsku državu i njene interese dobro i za HDZ“.

Zajedničku sjednicu izravno smo prenosili putem našeg Facebooka i X-a. Snimku možete poslušati i pogledati u cijelosti.

NK JARUN: VIJENAC & NOGOMETNA UTAKMICA

Proslavu 35. rođendana HDZ-a završili smo, kao svake godine, druženjem na Jarunu. Ondje gdje smo osnovani, gdje je dr. Franjo Tuđman prvi put izabran za našeg predsjednika.

Gdje je nastala stranka koja je - prva u slavnoj i olujnoj nacionalnoj povijesti - oživotvorila san hrvatskog naroda o samostalnoj hrvatskoj državi.

PHDZ Andrej Plenković položio je vijenac kod spomen- ploče dr. Franji Tuđmanu …

… a odigrana je i (tradicionalna) nogometna utakmica.

A A A