Vijesti
26. 6. 2024.

CROBAROMETAR: HDZ i dalje uvjerljivo na prvom mjestu, s čak 11 postotnih poena prednosti nad posrnulim SDP-om!

Hrvatski građani prepoznaju tko nudi sigurnost i stabilnost, daljnji rast BDP-a, plaća i zaposlenosti, a tko - s druge strane - nudi kaos i proturazvojne politike. Prema istraživanju Nove TV, prvom nakon europskih izbora, naša stranka bilježi rast potpore, dok negativni trend imaju Ne Možemo i Most. Domovinski pokret je na 7,8 posto, a neodlučnih je 13 posto.

Prema mjesečnom istraživanju Crobarometar, HDZ je u uvjerljivom, premoćnom vodstvu - s 31,5 posto potpore hrvatskih građana. Rejting naše stranke je u odnosu na svibanj porastao za 1 posto.

Daleko, daleko iza - na 2. mjestu - nalazi se posrnuli SDP s 20,5 posto.

Jači od SDP-a i Ne Možemo skupa

Slijedi platforma Ne Možemo (9,1%), kojoj je rejting pao za čak 2 postotna boda. HDZ je tako jači od SDP-a i proturazvojne družine Tomaševića i Benčić - zajedno.

Pad Mosta

Blagi rast u odnosu na prošli mjesec bilježi Domovinski pokret (7,8%), dok Most bilježi negativni trend i sada je na 7,7 posto.

Neodlučnih birača je 12,9 posto.

Ni Puljka ni GLAS-a

Sve ostale stranke su ispod 2,5 posto. Fejkera Ivice Puljka i njegovog tzv. Centra nema ni na mapi. Kao ni stranke GLAS Anke Mrak Taritaš.

NAPOMENA:

Istraživanje je provela agencija Ipsos u razdoblju od 1. do 21. lipnja na uzorku od 990 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske.

A A A