Vijesti
27. 6. 2024.

Kršitelj Ustava opet želi biti predsjednik RH, a bit će - još jednom - teško poražen!

(VIDEO) Premijer Andrej Plenković iz Bruxellesa: Na prošlim izborima za Hrvatski sabor Milanović je kršio Ustav, i to kao nekandidat, polukandidat, kvazikandidat, nelegalni kandidat. Teško su poraženi i on i SDP, kao i Grbin koji je praktički nestao s političke scene nakon njihove zajedničke presice otprije 3 mjeseca. Sada Milanović, valjda iz utjehe, ponovno želi biti predsjednik RH. Da je sve u skladu s korektnosti i uobičajenim uzusima, on bi se bio pokupio s te pozicije nakon kršenja Ustava i teškog izbornog poraza. Po završetku naših unutarstranačkih izbora uslijedit će rasprava o predsjedničkim izborima. Izaći ćemo s kandidatkinjom ili kandidatom koji će, uvjeren sam, biti pobjednički!

U izjavi za medije uoči sastanka Europskog vijeća, predsjednik Vlade i HDZ-a osvrnuo se na ključne teme o kojima raspravljaju europski lideri:

- To su usvajanje Strateškog programa EU-a za razdoblje 2024-2029, nastavak potpore predsjedniku Volodimiru Zelenskom i ukrajinskom narodu te odluke o čelnim ljudima EU institucija.

Osnaživanje članica EU

Kazao je da se Strateški program rada donosi kao odgovor na izazove s kojima se Europa suočava:

- Važno je da politike i način trošenja sredstava osnažuju države članice. Hrvatska se posebno zalagala za pitanje demografije, proširenja, digitalne i zelene tranzicije te suočavanja s ekonomskom krizom.

Nastavak potpore Ukrajini

Čestitao je Ukrajini na uspješno održanoj prvoj međuvladinoj konferenciji te na pokretanju pregovora za članstvo u EU:

- Hrvatska otpočetka ruske agresije podržava Ukrajinu i nastavit ćemo pomagati na sve načine.

Još jedan mandat Ursule von der Leyen

Istaknuo je da Europska pučka stranka, kao pobjednica europskih izbora, daje podršku Ursuli von der Leyen za još jedan mandat na čelu Europske komisije:

- Vjerujem da će to podržati i Europsko vijeće.

A A A