Vijesti
8. 7. 2024.

Izrazito smo zadovoljni snažnom potporom koju hrvatski građani daju HDZ-u i u 3. mandatu naše Vlade!

(VIDEO) PHDZ/PVRH Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a: Osvrnuli smo se na najnovije istraživanje, prema kojem je HDZ i dalje iznad 30 posto. Izrazito smo zadovoljni visokim stupnjem povjerenja hrvatskih građana i na početku 3. mandata naše Vlade RH, nakon što smo uvjerljivo pobijedili i na parlamentarnim i na europskim izborima. Na njima se pokazalo da naša stranka pobjeđuje i na velikoj i na maloj izlaznosti. Sjećamo se Milanovićeve ne osobito kreativne poruke „sve, samo ne HDZ“, a na kraju su i on i oporba ostali teško poraženi.

Predsjednik Vlade i HDZ-a istaknuo je da se na sjednici stranačkog vodstva govorilo o brojnim aktivnostima proteklog tjedna:

- Izvijestili smo, među ostalim, o sadržaju sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, o susretima s hrvatskim izvoznicima i Hrvatskom obrtničkom komorom, o novom krugu izdanja narodnih obveznica, o sastanku s Draganom Čovićem vezanom za prava Hrvata u BiH, o sjajnim brojkama u turizmu te o posjetu Općini Bošnjaci i pomoći ljudima čiji su krovovi nastradali.

Gospodarski rast, najviše zaposlenih u povijesti & pad inflacije

Kazao je da se na Predsjedništvu posebno osvrnuo na nastavak pada stope inflacije, podatak Državnog zavoda za statistiku o najvećem broju osiguranika ikada i projekcije gospodarskog rasta za tekuću godinu:

- Stopa inflacije pada već 19. mjesec zaredom i sada iznosi 2,4 posto. Radi se o najnižoj stopi u zadnje 3 godine, a tome su pridonijele kontinuirane mjere Vlade. Usto, bilježimo rekordno visoku zaposlenost i rekordno nisku nezaposlenost. Projekcije gospodarskog rasta za 2024. prema svim relevantnim agencijama iznose od 3 do 3,5 posto. To su najvažniji podaci za Hrvatsku i standard naših sugrađana.

NASTAVLJA SE PAD INFLACIJE. Stopa od 2,4% najniža je u zadnje 3 godine!

Novi zastupnici

Dodao je da je vodstvo HDZ-a donijelo odluku da će u Hrvatski sabor umjesto Davora Ive Stiera ići Željko Turk, a umjesto Nikoline Brnjac - Anđelka Salopek.

A A A