Vijesti
13. 5. 2019.

ZA razvoj Varaždinske županije 1.3 mlrd. kn EU sredstava, od čega se gradi ili obnavlja čak 8 dječjih vrtića!

Nakon Međimurja, kandidatkinje i kandidati Plave skupine HDZ-a za EU izbore nastavili su predizbornu turneju Lijepom Našom posjetom Varaždinskoj županiji.

Mursko Središće - grad zapošljavanja, europskih projekata & sve višega životnog standarda!

Produženi boravak u vrtiću

U Općini Donji Kneginec, zajedno s predsjednikom Županijske organizacije HDZ-a Anđelkom Stričakom, obišli su Dječji vrtić Bubamara u kojem se provodi projekt „Nove inkluzivne usluge za učenje, rad i rast u lokalnoj zajednici“.

Ukupna vrijednost projekta, koji je u potpunosti financiran EU sredstvima, iznosi 2.556.656,89 kuna, a omogućit će produženi poslijepodnevni boravak djece, tj. dvosmjenski rad vrtića!

EU projekti diljem županije

Iduća postaja - Varaždin. Kandidati su se u Gradu Baroka družili s građanima te razgovarali o EU projektima koji niču diljem županije. Potom su u Općini Sračinec položili vijence i zapalili svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu. Da se nikad ne zaboravi!

U Općini Petrijanec, predstavljajući Program „Hrvatska za generacije“ pred mnogobrojnim našim članovima i simpatizerima, naglasili su važnost članstva u EU-u i benefite koje iz njega crpe svi hrvatski krajevi.

Posjet Općini Cestica Plava je skupina pak iskoristila kako bi se upoznala s projektom izgradnje dravskog nasipa, vrijednim 26.3 milijuna kuna - od čega je 11 milijuna EU sredstava, a ostalih 15.3 osiguralo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike - a kojim će se to područje s više od 3.000 stanovnika zaštititi od poplava.

Izrazito sadržajan dan naši su kandidati nastavili posjetom Općini Vinica, gdje su obišli Arboretum Opeka, koju je Vlada RH predala Varaždinskoj županiji za projekt Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi.

Potom su, u povodu Dana Općine, posjetili Bednju. Ondje su se družili s građanima i obišli gradilište dječjeg vrtića - jednog od čak 500 koji se grade, proširuju ili obnavljaju diljem Lijepe Naše zahvaljujući EU fondovima. Obišli su i Lepoglavu i dvorac Trakošćan - mjesta važna za gospodarstvo i turizam Varaždinske županije.

ZA ravnomjerni regionalni razvoj Lijepe Naše

Posjet Varaždinskoj županiji naši su kandidati završili središnjim skupom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu.

- Za razvoj Varaždinske županije osigurano je čak 1,3 milijarde kuna EU sredstava! U Europskom parlamentu zalagat ćemo se za ravnomjerni regionalni razvoj Hrvatske i daljnju politiku decentralizacije. Građani su nam na prvom mjestu! Postoji jasna razlika između naše liste i ostale 32 - našu čine stručni ljudi s karijerama, koji znaju kako europski sustav funkcionira i kako zaštititi hrvatske interese u europskim institucijama! - poručili su naši kandidati.

Dubravka Šuica: Prije svega, u ime Plave skupine, svim majkama čestitam Majčin dan. Ujutro smo posjetili vrtić u Donjem Knegincu - još jedan EU projekt. Vidim da se i u ostalim općinama oko Varaždina puno toga financira iz europskih fondova. Samo treba nastaviti u tom smjeru kako bi životni standard žitelja Varaždinske županije bio još viši!

Tomislav Sokol: Tema migracija jedna je od najvažnijih u Europi. Naša je Vlada povukla oko milijardu kuna iz EU proračuna i time vrhunski opremila hrvatsku policiju radi čvrste zaštite granice od ilegalnih migracija! Osim zbog sigurnosti naših građana, to je važno i zbog što bržeg ispunjavanja uvjeta za Schengen. Obrazovanje je druga tema koju bih izdvojio. Što se tiče ove županije, dobili smo bespovratnih 141,6 milijuna kuna za studentski dom u Varaždinu, jedan od najmodernijih u Hrvatskoj! A od 500 vrtića koji se EU sredstvima grade i obnavljaju u Hrvatskoj, 8 ih je upravo u Varaždinskoj županiji!

Goran Pauk: U županiji smo koja je vrlo aktivna u privlačenju europskih sredstava i našim posjetom želimo ljudima osvijestiti važnost članstva u Europskoj uniji i mogućnosti koje nam ono pruža. Vjerujem da kroz Europski parlament možemo ostvariti dodanu vrijednost u odnosu na postojeće stanje, a to podrazumijeva više sredstava za koheziju, poljoprivredu, malo i srednje poduzetništvo, ali i za osnovne infrastrukturne projekte koji su u nekim krajevima Lijepe Naše još uvijek potrebni.

A A A