Vijesti
13. 4. 2019.

Ovo su izbori o budućnosti Lijepe Naše! Hrvati vide tko vodi zemlju naprijed, a tko nudi izolaciju, laži i destrukciju!

Hrvatska ZA generacije - ZA snažnu Hrvatsku u sigurnoj i razvijenoj Europi!

Sinergija iskustva & mladosti, Domovinskog rata & budućnosti, narodnjačko-demokršćanskih vrijednosti & stručnosti! U Zagrebu su se, u Francuskom paviljonu Studentskog centra, predstavile sve kandidatkinje i kandidati s naše pobjedničke liste za EU izbore.

Pozitivni trendovi & ekonomska postignuća

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u svom je obraćanju najavio da će naša stranke dobiti i ove izbore kako bi nastavila s pozitivnim trendovima, razvojem Hrvatske i daljnjim gospodarskim napretkom:

- Pobijedili smo 2013. i 2014. na EU izborima - pobijedit ćemo i 2019. godine! Jer vodimo Hrvatsku u dobrom smjeru, što potvrđuju i svi ekonomski pokazatelji! Izvukli smo Hrvatsku iz prekomjernoga proračunskog deficita i iz procedure makroekonomske neravnoteže, vratili joj kreditni rejting na investicijsku razinu. Upitao bih ove koji su protiv Europe otkuda bi oni namaknuli 14 milijardi kuna, koliko smo više dobili iz EU proračuna nego što smo u nj uplatili!

Hrvatska u znatnom plusu! Iz EU proračuna primili smo 14,4 milijardi kuna više nego što smo u nj uplatili!

Stoga ovo nisu samo izbori s ciljem dobivanja što više mandata, nego i izbori o smjeru i budućnosti Lijepe Naše - dodao je predsjednik HDZ-a:

- S jedne strane, imate one koji nude samo nered, izolaciju, gluposti, laži, urušavanje gospodarstva i destrukciju te koji ništa NE znaju o Europskoj uniji - kao da su pali s Marsa! S druge strane su oni koji vode ozbiljnu, proeuropsku i odgovornu politiku, koji su svjesni konkretnih benefita koje imamo od EU-a te ih učinkovito i koriste! Hrvatski narod prepoznaje tu ključnu razliku!

Naša sveobuhvatna i regionalno balansirana lista spoj je iskustva i mladosti! Očekujemo uvjerljivu pobjedu!

EU novcem gradimo Pelješki most

I dr. Franjo Tuđman želio je snažnu Hrvatsku u sigurnoj i razvijenoj Europi! HDZ je 30 svojih godina uložio u ovaj smjer kojim ga i danas vodimo, čega će kruna biti naše predsjedanje Europskom unijom iduće godine! - nastavio je Plenković:

- Da nema tog smjera, ne bi bilo ni Pelješkog mosta, ni 4,5 milijarde kuna za zapošljavanje, a ni kineskog premijera i 16 predsjednika Vlada europskih država jučer u Dubrovniku! Ne bi ni naša eurozastupnica Ivana Maletić mogla biti izabrana za članicu Revizorskog suda EU-a, niti bi potpredsjednica Vlade Pejčinović Burić bila u najužem krugu za glavnu tajnicu Vijeća Europe!

Pelješki most simbol je suradnje Hrvatske i Kine, ali i trajni spomenik našeg članstva u Europskoj uniji!

Neravnopravnost Hrvata u BiH

Bez tog smjera ne bismo mogli ni bolno pitanje neravnopravnosti bosansko-hercegovačkih Hrvata nametnuti kao temu na europskoj političkoj pozornici!

Ako treba, tisuće puta ćemo upozoriti na neravnopravnost Hrvata u BiH!

- Jedina smo stranka koja je jasno i čvrsto stala i stoji i stajat će iza naših sunarodnjaka u BiH! Evo, s nama je i Željana Zovko iz HDZ-a BiH. Jedina smo stranka zahvaljujući čijoj će listi Hrvati u BiH imati svoj glas u Europskom parlamentu!

Zovko: Zahvaljujući našim eurozastupnicima i ovoj Vladi sada svijet itekako uzima u obzir hrvatski glas u BiH!

Odvažno po još jednu pobjedu!

Hrvatska je usidrena u Europskoj uniji po vrijednostima koje i HDZ dijeli: državotvornim, domoljubnim, demokršćanskim i narodnjačkim. Čvrsto oslonjeni na Tuđmanovu ostavštinu i svjesni svojih novih postignuća, spremni odgovoriti na suvremene izazove, odvažno i zajedno idemo po još jednu pobjedu! - zaključio je predsjednik Plenković.

A A A