Vijesti
23. 4. 2019.

Plava skupina: I Pelješki most i Zračna luka Dubrovnik financiraju se nepovratnim EU sredstvima!

I „Plava skupina“ HDZ-ovih kandidatkinja i kandidata za izbore za Europski parlament (Dubravka Šuica, Tomislav Sokol, Željana Zovko, Goran Pauk, Nikolina Brnjac i Domagoj Maroević) započela je s obilascima svih dijelova Lijepe Naše.

Iz Dubrovačko-neretvanske županije

Na predizbornu turneju krenula je iz Dubrovačko-neretvanske županije, dok je pak „Zelena skupina“ danas bila u Osječko-baranjskoj županiji, čime smo, ne bez snažne simbolike, povezali jug i istok Hrvatske, Dalmaciju i Slavoniju. Od Prevlake pa sve do Dunava!

Iz Đakova: Europska sredstva za razvoj hrvatskog sela & modernu i konkurentnu poljoprivredu!

Posjet Dubrovačko-neretvanskoj županiji započet je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća pred spomenikom „Konavoska mati“ kod Crkve svetog Nikole u Čilipima u počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu. Da se nikad ne zaboravi!

Zračna luka Dubrovnik

Naši kandidati potom su obišli Zračnu luku Dubrovnik, čija se modernizacija financira europskim novcem. Ukupna vrijednost samo druge faze projekta („Razvoj zračne luke Dubrovnik - Faza II“) iznosi 1,16 milijardi kuna, od čega smo čak 858,56 milijuna kuna „pokrili“ bespovratnim sredstvima iz EU fondova!

- Gradnja Pelješkog mosta jako dobro ide, za što smo iz EU proračuna dobili nepovratnih 357 milijuna eura. I Zračna luka Dubrovnik, drugi ključni infrastrukturni projekt na području Dubrovačko-neretvanske županije, također se financira nepovratnim sredstvima EU-a. Toliko o onima koji su u Hrvatskoj protiv europskog projekta! Nema te organizacije na svijetu koja bi nam dala tolika sredstva! - istaknuo je nedavno predsjednik Plenković.

Za Pelješki most & Zračnu luku Dubrovnik nepovratno smo dobili više od 500 milijuna €! Toliko o protivnicima EU-a!

A A A