Vijesti
13. 2. 2019.

Jaka Hrvatska u sigurnoj i razvijenoj Europi! To je bila ideja vodilja i dr. Franje Tuđmana!

Dvorana u Gradu mladih bila je pretijesna da primi sve članice i članove, sve simpatizerke i simpatizere naše stranke koji su sinoć htjeli biti na svečanom obilježavanju 29. obljetnice osnutka HDZ-a u Dubravi, zagrebačkom kvartu s oko 100.000 stanovnika. Uz domaćine, predsjednike HDZ-a gradskih četvrti Gornja i Donja Dubrave, okupljenima su se obratili predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković i prvi čovjek HDZ-a Grada Zagreba i ZG Gradske skupštine dr. sc. Andrija Mikulić.

Donosimo ključne poruke iz govora predsjednika Plenkovića:

O dr. Tuđmanu

Dr. Tuđman bio je '90. upravo ovdje u Dubravi, u srcu HDZ-a Zagreba, kandidat za Sabor. Suočen s nizom strahovitih izazova, ustrajao je na svom putu vođen idejom hrvatske države, slobode, demokracije i boljitka našeg naroda. I ja vam s ovog mjesta poručujem - nećemo se pokolebati pred nasrtajima kojima smo svakodnevno izloženi! Jer sve što radimo, radimo s punom odgovornošću za naš narod i Lijepu Našu!

O EU izborima

Nadolazeći EU izbori su izbori između onih koji su ozbiljni u europskim temama i onih koji to nisu. Hrvatski će narod znati dati povjerenje onom na koga se mogao osloniti i u mandatu u Europskom parlamentu koji je iza nas. Naš primjer, primjer nove članice i zemlje koja zna zašto je na europskom putu, svjesne svojih vrijednosti, ima posebno važnu i vrijednu ulogu. U tom procesu HDZ ima kapitalnu, središnju i najvažniju ulogu - da pošalje poruku Hrvatskoj, ali i Europi, o tome da razumije kuda ide i zašto ide. To je ključ ovih izbora.

Siguran sam da ćemo dobrim programom i dokazanim kandidatima uspješno prenijeti našu poruku o jakoj Hrvatskoj u sigurnoj i razvijenoj Europi od koje imamo konkretne benefite! To je bila ideja vodilja i dr. Franje Tuđmana! Pobijedili smo na europskim izborima 2013. i 2014. godine - pobijedit ćemo ponovno!

O izbornom programu

Danas floskule o europskim temama dolaze s pozicija krajnje desnice, ali i s pozicija gotovo cijelog lijevog spektra, jer ne poznaju dovoljno ni europske politike ni institucije, kao ni proces donošenja odluka. HDZ će se u programu za izbore za Europski parlament fokusirati na jačanje hrvatskih granica članstvom u Schengenskom prostoru, na ulazak Hrvatske u eurozonu, na još bolje korištenje sredstava iz EU fondova, velike projekte poput Pelješkog mosta i terminala za ukapljeni plin na Krku te na predsjedanje EU-om 2020. godine.

O postignućima naše vlade

Povećali smo minimalnu plaću u samo 2 godine dvostruko više nego SDP u cijelom mandatu! Za 6,5 mlrd. kn porezno smo rasteretili poduzetnike i građane - podigavši dohodak brojnim hrvatskim obiteljima! Investirali smo u zapošljavanje mladih 4,5 mlrd. kn! 500 dječjih vrtića gradimo ili obnavljamo! EU novcem gradimo Pelješki most i ostvarujemo san o spajanju hrvatskog juga s ostatkom RH!

Nedavno sam u Dubrovniku poručio skepticima koji su protiv europskog projekta da se zapitaju tko je taj tko bi Hrvatskoj nepovratno dao 357 milijuna eura da izgradi Pelješki most i nakon 300 godina spoji hrvatski jug s ostatkom hrvatskog teritorija? U istoj županiji, Dubrovačko-neretvanskoj, iz EU-a smo nepovratno dobili i 165 milijuna eura za obnovu i proširenje Zračne luke Dubrovnik. Osim EU-a, nema druge organizacije koja bi nam dala ta neprocjenjiva sredstva.

Mikulić: Uzdignute glave iznosimo istinu o ključnim gradskim projektima koje smo pokrenuli i uspjesima naše, HDZ-ove Vlade!

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a dr. sc. Andrija Mikulić, koji je i sam iz Dubrave, u svom je govoru istaknuo da „bazene, dvorane, parkove u Dubravi i produžetak Branimirove nije gradio i osmislio jedan jedini čovjek s Trga Stjepana Radića - kako se to zna nekada predstavljati“:

- Uzdignute glave i punog glasa iznosit ćemo istinu i o ključnim gradskim projektima koje smo upravo mi pokrenuli i o neprijepornim postignućima naše, HDZ-ove Vlade! Zajedno, na EU izborima idemo po novu pobjedu i još jednu potvrdu snage HDZ-a kao stožerne hrvatske stranke! HDZ je ovdje u Dubravi i na predsjedničkim i na parlamentarnim izborima odnosio pobjede - tako ćemo i nastaviti!

A A A