Vijesti
13. 2. 2019.

Novo, drugo povećanje rodiljnih i roditeljskih naknada u mandatu naše Vlade!

Mogu slobodno najaviti da ćemo ove godine donijeti novi zakon kojim ćemo, drugi put u mandatu naše Vlade, povećati rodiljne naknade za drugih šest mjeseci porodiljnog dopusta! -istaknula je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te predsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Nada Murganić gostujući u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada".

Te mjere, koje su već pripremljene, bit će prvo predstavljene na skorašnjoj sjednici Vijeća za demografsku revitalizaciju, a ministrica Murganić vjeruje da će najavljeno povećanje stupiti na snagu od 1. siječnja iduće godine.

Prvo povećanje nakon punih 9 godina!

Podsjetila je da su u mandatu Vlade predsjednika Plenkovića rodiljne naknade već bile povećane - s 2.600 na 3.991 kuna:

- Dežurni kritikanti „zaboravljaju“ da prije nas naknade nisu bile povećane punih devet godina, a mi ih dižemo dva puta u jednom mandatu!

Jednoglasno: Nakon devet godina povećane rodiljne i roditeljske potpore!

Proširenje dječjeg doplatka & stambeni krediti

Vrijedi svakako spomenuti - dodala je Murganić - i naš set demografskih mjera koje se sve provode, među njima i proširenje dječjeg doplatka i sufinanciranje stambenih kredita za mlade obitelji:

- Već sada je 5.200 obitelji na taj način podignulo kredite, a u njima je u međuvremenu rođeno oko 400 djece!

Demografske mjere: 300.000.000 kuna za dvosmjenski rad vrtića & proširenje dječjeg doplatka na još 150.000 djece!

500 dječjih vrtića

Ministrica je govorila i o još jednoj važnoj temi - o više od 500 dječjih vrtića koje trenutačno, uz pomoć europskih sredstava, gradimo, obnavljamo ili proširujemo diljem Lijepe Naše.

Cijelo gostovanje ministrice Nade Murganić

A A A