Vijesti
14. 2. 2019.

Politikanti „zaboravljaju“ da su zahvaljujući upravo našoj Vladi tijekom 2018. isplaćivane plaće u Uljaniku i 3. maju!

Govoreći na početku današnje sjednice Vlade o aktualnim temama, predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković ponovno se osvrnuo na izjavu predsjednika Europskog parlamenta Antonija Tajanija tijekom komemoracije u Basovizzi. Podsjetio je da ga je zvao u ponedjeljak i snažno mu izrazio protest i nezadovoljstvo.

Tajanijeva isprika

- Takve izjave imaju nedvojbeno i elemente revizionizma i teritorijalnih pretenzija. Tražili smo da se Tajani ispriča i odbaci svoju izjavu, što je on jučerašnjim pismom i učinio. Očekujem da se takvo što više nikada neće ponoviti - rekao je predsjednik Plenković.

Isprika predsjednika Europskog parlamenta Tajanija radi izjava u Basovizzi

Hrvatski i slovenski zastupnici EPP-a traže jasnu ispriku & pozivaju Tajanija da se pokloni žrtvama fašističkih zločina

Najoštrije osuđujem Tajanijevu izjavu o "talijanskoj Istri i Dalmaciji": Apsolutno je neprihvatljiva i HDZ-u i Vladi!

Osuda huliganskog akta

Plenković je ponovno najoštrije osudio incident u Splitu, u kojem su huligani napali tri vaterpolista Crvene zvezde uoči utakmice.

- Hrvatska Vlada najoštrije osuđuje takva ponašanja. Očekujemo da policija i pravosuđe rješavaju ovakve slučajeve koji su nedopustivi i koji nikako ne pridonose slici Splita i Hrvatske kakvu je želimo! - poručio je dodavši da su i reakcije Grada Splita i Hrvatskog vaterpolskog saveza bile primjerene.

Pomoć brodogradilištima

Osvrnuo se i na Uljanik, rekavši da slijede daljnje aktivnosti u vezi programa restrukturiranja, izdvojivši planirani susret s Europskom komisijom idućeg tjedna u Bruxellesu. Podsjetio je da je Hrvatska u prosincu i siječnju isplatila više od 2,8 milijarde kuna protestiranih državnih jamstava te poručio da je važno da javnost shvati koliki je to iznos.

Naglasio je kako bi hrvatski proračun u 2018. nedvojbeno imao proračunski višak da nije bilo tih obveza - koje u najvećoj mjeri datiraju iz vremena prije naše Vlade.

Istinom protiv politikanata

Također, podsjetio je i da su zahvaljujući upravo Vladi tijekom 2018. isplaćene praktički sve plaće u škverovima u Puli i Rijeci, što je, kazao je, još jedan doprinos Vlade Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji.

- Važno je da ljudi i u Rijeci i u Puli imaju jasan uvid koliko je Vlada već do sada pomogla brodogradilištima, a ne da se zbog nekih politikantskih izjava stvara drukčiji dojam. Nakon temeljite analize, zajednički ćemo i realno procijeniti kako dalje.

A A A