Vijesti
22. 3. 2019.

O 888 amandmana Mosta: Ne nadajte se da ćemo baciti koplje u trnje zato što idete na iscrpljivanje!

Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković najavio je da će se izjašnjavanje o amandmanima na konačni prijedlog Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma odraditi danas do kraja.

Poruka Mostovcima

- Nakon toga će biti glasovanje. Procjenjujemo negdje oko 22 sata, možda i u 23, možda i u ponoć, ovisno o tome koliko će trajati rasprava o amandmanima. Odlučili ste se za jednu proceduralnu mogućnost, borite se politički i nemam ništa protiv, ali isto tako nemojte očekivati da ćemo mi baciti koplje u trnje zato što vi idete na iscrpljivanje. Izabrali ste opstrukciju, imate to pravo raditi, to je dio parlamentarne borbe, no glasovat ćemo kada se za to steknu uvjeti. A to je kad prođe izjašnjavanje o svim vašim amandmanima - istaknuo je Jandroković.

Etički kodeks

S obzirom na sve što se događalo, Jandroković je za iduću saborsku sjednicu najavio donošenje Etičkog kodeksa.

- To je obaveza koja nam proizlazi. Nikome ne predbacujem niti prijetim, respektiram vašu političku borbu, uporan i snažan otpor, ali i druga strana će se politički boriti kao što se borite i vi - poručio je Jandroković Mostovim zastupnicima koji su na predmetni zakon podnijeli 888 amandmana o kojima izjašnjavanje traje neprekidno još od četvrtka poslijepodne.

A A A