Vijesti
2. 7. 2019.

Splitsko-dalmatinska županija mladim obiteljima gradi kuće u ruralnim područjima

Trideset i tri mlade obitelji (do 45 godina) potpisale su ugovore kojima od Splitsko-dalmatinske županije nepovratno dobivaju do 120.000 kuna za izgradnju i uređenje kuća u Zagori. U 33 obitelji koje su prve potpisale ugovore 80-ero je djece!

Više od 200 obitelji

Programom pod nazivom "Tu je tvoj dom" SDŽ planira stambeno zbrinuti više od 200 mladih obitelji, a istodobno oživjeti Dalmatinsku zagoru. Zanimanje za ostanak i poticaje nadmašilo je sva očekivanja.

- Odgovorno najavljujem da ćemo već za mjesec i pol do dva potpisati novi paket ugovora. Cilj nam je u ovom mandatu dosegnuti brojku od 1.500 osoba, roditelja i djece. Veseli što se pojedine obitelji žele i doseliti u Zagoru! - istaknuo je splitsko-dalmatinski župan i potpredsjednik Županijske organizacije HDZ-a Blaženko Boban.

1. siječnja novi natječaj

Poticaji se mogu dobiti i za kupnju zemljišta, izradu projektne dokumentacije, ishođenje građevinske i ostalih potrebnih dozvola za izgradnju obiteljskog objekta - dodao je:

- Natječaj traje do 1. studenog, a 1. siječnja 2020. ponovno će biti aktiviran. I tako sve dok budem župan. Glavni kriterij je da supružnici nisu stariji od 45 godina, drugi je kriterij da je sve sukladno natječajnoj dokumentaciji, a treći da osoba nema vlasništvo nad nekom nekretninom.

Od Vrlike do Vrgorca

Za ovaj jedinstveni demografski projekt Županija je već osigurala 4 milijuna kuna. Ravnomjerno se, od Vrlike do Vrgorca, za gradnju ili uređenje kuće, nepovratno daje između 40 i 120 tisuća kuna.

Neke općine - poput Ciste Provo - na iznos koji obitelj dobije od SDŽ-a dodat će još 25 posto. Znači, ako netko dobije 100.000 kuna od županije, ta općina mu automatski uplaćuje još 25.000.

A A A