Vijesti
4. 7. 2019.

Milošević: Hrvatski sabor svojim će iskustvom aktivno pomagati Bosni i Hercegovini na europskom putu!

Predsjednik Odbora za europske poslove Hrvatskog sabora Domagoj Ivan Milošević sudjelovao je na uvodnoj svečanosti twinning projekta „Podrška Europske unije parlamentima Bosne i Hercegovine u poslovima europskih integracija“ - koji u BiH provodi Hrvatski sabor u suradnji s mađarskim i austrijskim parlamentom.

Svrha twinning projekta je pružanje pomoći i prenošenje znanja u primjeni i provedbi pravne stečevine EU-a.

Vrijedno hrvatsko iskustvo

U svom obraćanju, Milošević je istaknuo zadovoljstvo da se prvi twinning projekt, koji Sabor provodi kao parlament države članice Europske unije, provodi upravo u Bosni i Hercegovini, izrazivši nadu da će se - kroz suradnju na ostvarenju ciljeva projekta - dodatno produbiti odnosi dviju država. Milošević je nadalje podsjetio da je hrvatski put prema članstvu u Europskoj uniji bio dug i složen, istaknuvši veliku ulogu Hrvatskog sabora u tom procesu.

- S obzirom na činjenicu da je hrvatsko iskustvo u pristupnim pregovorima najsvježije i najrelevantnije za države procesa Stabilizacije i pridruživanja, Hrvatski sabor svojim će iskustvom zasigurno pomoći parlamentima Bosne i Hercegovine na tom putu.

Proširenje EU-a

Milošević je naglasio da je put euroatlantskih integracija najbolji put za stabilizaciju i prosperitet Bosne i Hercegovine.

Zaključno je istaknuo da će jedan od prioriteta hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije u prvoj polovici 2020. biti proširenje Europske unije na jugoistok Europe, čime će se dati dodatni poticaj europskom putu Bosne i Hercegovine.

A A A