Vijesti
24. 4. 2019.

Osim onih strateških, EU novcem se realiziraju i mnogi projekti koji život čine boljim i ugodnijim u vašim sredinama!

Nakon jučerašnjeg obilaska Osječko-baranjske županije, kandidatkinje i kandidati Zelene skupine HDZ-a za izbore za Europski parlament nastavili su predizbornu turneju na istoku Lijepe Naše posjetom Požeško-slavonskoj županiji.

Radni dan započeli su druženjem s građanima u Pleternici, u kojoj su potom posjetili Centar civilnih udruga i razgovarali s njihovim predstavnicima koji većinom imaju iskustva s korištenjem sredstava EU fondova.

Rezultati povlačenja EU fondova

Nositelj naše pobjedničke liste Karlo Ressler istaknuo je da uz velike i strateške projekte, koji su ostvareni ili se ostvaruju zahvaljujući EU sredstvima, postoji i veliki broj manjih projekata koji u ovakvim gradovima čine život boljim i ugodnijim.

Upravo s tim u vidu, kandidati su posjetili tvornicu pleterničke tvrtke Microplet vlasnika Ante Barbarića, koji je 2016. odnio nagradu za najboljega hrvatskog obrtnika. Jednostavno, iskoristio je mogućnosti koje mu pružaju EU fondovi te uložio u modernizaciju pogona, unaprjeđenje poslovanja i veće zapošljavanje.

Barbarić je našim kandidatima iz prve ruke prenio što je, prema njemu, najvažnije za poduzetnike u sredinama poput Pleternice, a to su sinergija i suradnja s lokalnom i regionalnom upravom - uz zajednički napor nacionalne i europske razine. Kako je konstatirano, i njegov je poslovni uspjeh indikator da istok Hrvatske napreduje i kontinuirano raste u mandatu naše Vlade.

Modernizacija požeškog muzeja

Nakon Pleternice, kandidati su se uputili u - Požegu. Posjetili su Gradski muzej, u kojem im je ukratko prezentiran (3D projekcija) projekt njegove rekonstrukcije i modernizacije, koji će se financirati iz EU fondova s čak 36 milijuna kuna! Zahvaljujući tim sredstvima, Požega će dobiti suvremeni muzej u kojem će se svi građani i njihovi gosti moći informirati o bogatoj povijesti tog grada na interaktivan i zanimljiv način.

I inače je digitalizacija Hrvatske, kao generator pozitivnih promjena u svim gospodarskim i društvenim segmentima, jedna od ključnih točki HDZ-ova Izbornog program europski Hrvatske demokratske zajednice.

A A A