Vijesti
9. 5. 2019.

Hrvatskim su ljudima itekako vidljive prednosti članstva - Šibensko-kninskoj županiji 1.5 mlrd. kn iz EU fondova!

Nakon fešte svetog Duje i Splitsko-dalmatinske županije, predizbornu turneju Lijepom Našom kandidatkinje i kandidati Zelene skupine HDZ-a nastavili su posjetom Šibensko-kninskoj županiji.

Zelena skupina na fešti sv. Duje: Splitsko-dalmatinskoj županiji više od dvije milijarde kuna iz EU fondova!

Okrenuti budućnosti, poštujemo prošlost!

Prije druženja sa Šibenčankama i Šibenčanima, naši su kandidati u Krešimirovu Gradu - zajedno s domaćinima Nediljkom Dujićem (predsjednikom Županijske organizacije HDZ-a) i Željkom Burićem (šibenskim gradonačelnikom i prvim čovjekom gradskog HDZ-a) - održali konferenciju za medije.

Ističući brojne koristi članstva Hrvatske u EU-u, nositelj naše pobjedničke liste Karlo Ressler naglasio je da se u Šibensko-kninsku županiju investira gotovo 1.5 milijarda kuna iz EU fondova!

- Važnija od samih brojki jest činjenica da su žiteljima ove županije konkretni EU projekti itekako vidljivi. Koji god grad i koje god naselje posjetimo, predstavljamo naš Program koji je okrenut budućnosti, Europi nove generacije i EU fondovima, ali čvrsto utemeljen na narodnjačkim i demokršćanskim vrijednostima te svemu što je postignuto u Domovinskom ratu. Stoga ćemo danas posjetiti i Knin - simbol pobjede nad velikosrpskim agresorom i višestoljetne hrvatske državnosti!

Konkretni, vidljivi projekti

Istaknuo je da se zahvaljujući europskim sredstvima više od 500 vrtića gradi ili obnavlja diljem zemlje, a da Hrvatska ima skoro 100.000 radnih mjesta više nego na početku mandata naše, HDZ-ove, Plenkovićeve Vlade.

- To su konkretne prednosti našeg članstva, ali svi ti projekti ne bi bili mogući bez sinergije i iskrenog partnerstva između lokalne, županijske, državne i europske razine. To je jedna od naših ključnih poruka - kojom potvrđujemo koliko su važni izbori 26. svibnja! Na njima se ne odlučuje samo o smjeru Europe, nego i kako će se živjeti ovdje u Šibeniku, Kninu, Drnišu, Vodicama, Skradinu...

Zajedno do pobjede!

Nakon Šibenika, kandidati Zelene skupine družili su se s građanima u Vodicama, gradu koji se također može pohvaliti brojnim europskim projektima. Nakon Vodica, posjetili su sve privlačniju turističku atrakciju - zipline u kanjonu rijeke Čikole. Karlo Ressler, Marijana Balić i Stjepan Ribić okušali su se u ovoj adrenalinskoj avanturi!

Zelena skupina brojnim je članovima i simpatizerima, na kraju još jednoga lijepog dana, predstavila Program „Hrvatska za generacije“ u Drnišu i Kninu te im poručila: Zajedno po još jednu uvjerljivu izbornu pobjedu!

A A A